Съвети за родители, които са подарили на детето си компютър за игри

Децата и компютъра

Ако сте от тези родители, които са решили, че детето им заслужава геймърски компютър, то е време да научите и тези съвети. (Ако покупката ви предстои, вижте този материал в Modsbg.com, а също и тук)

Защо са нужни?

Така може да не се тревожите, че детето Ви прекарва твърде много време пред компютъра.

Съвети за родители, които е добре да знаете:

Първо, определете време, когато детето може да поиграе на геймърския компютър, тъй като, все пак, то е ученик и компютърът не трябва да пречи на учебния процес.

Второ, поставете геймърския компютър на ергономична маса/бюро и купете ергономичен стол, така че детето да не получава изкривяване на гръбначния стълб и да му бъде удобно да се забавлява.

Трето, подберете видео игри за своето дете, които са с познавателен ефект, които развиват концентрацията и моторната динамика. Разбира се, че децата обичат най-вече приключенски игри, игри с вълшебни герои, с Хари Потър, футбол, ралита с коли…

Но, със сигурност,  трябва да се има предвид, че годините на детето са от решаващо значение при избора на видео игра. Реално с напредване на възрастта на детето могат да се купуват и по-сложни игри.

Четвърто, оказвайте контрол на времето, когато детето сяда да играе на своя геймърски компютър. Децата често хитруват и се чудят как да имат повече време с любимата видео игра.  Обикновено децата стават през нощта, за да си доиграят своята игра или да се състезават със свои приятели.

Пето, във връзка с това, е хубаво да сложите парола на геймърския компютър, която само Вие знаете, за да не може детето Ви, когато е по-малко, да злоупотребява с времето, прекарано пред компютъра.

Шесто, всяко дете се бори за власт над родителите си, за да има време да играе! Това се случва през цялото време. Опитите за победа на малкия човек в тази борба за власт неизбежно ще доведат до поражението на родителя.

Това е истината!

Детето “печели” и колкото по-голямо става, то прекарва много повече време пред геймърския компютър!

Седмо, не на последно място, родителите, които са подарили такъв геймърски компютър на детето си, трябва да още при покупката да изберат качествен монитор, който не натоварва очите, защото това е много важно за здравето на детето.

И един съвет!

Отделяйте време да седнете пред компютъра, за да поиграете заедно с детето си. Това е позитивен и възпитателен момент, който засилва връзката дете-родител. Така може да разберете, колко сте изостанали от новите технологии и че не трябва да ставате „злодеи“ в забраните си за видео игри!