Обърнете внимание на тези неща при покупка лаптопи втора ръка

Употребявани лаптопи

Какво трябва да знаете, преди да закупите лаптоп втора ръка?

Може би ще кажете – много е лесно, важното е да работи, да се затваря капака и да няма големи дефекти отвън и отвътре.

Да, но тук са важни не само видео картата и батерията. В повечето форуми се споделя, че това са най-важните параметри, когато се търси да се закупи лаптоп втора употреба.

Ние не игнорираме тези 2 важни фактора, но трябва да се обърне внимание и на доста други неща.

Първо, запомнете нещо от съществено значение, не правете импулсивна покупка, просто защото много Ви е нужен лаптоп. Постарайте се да направите едно добро търсене и не се хвърляйте, на първия лаптоп, който Ви хареса.

Ето още на кои детайли трябва да обърнете внимание, ако преглеждате лаптопи втора ръка:

Тествайте клавиатурата и тракпада!

Клавиатурата и тракпадът са най-използваните части на лаптопите, на пръв поглед те изглеждат доста добре. Чуквате някой клавиш за проверка и си мислите, че всичко е наред. Но после се оказва, че съвсем не е така.  Опитайте се да напишете поне една страница текст и да ползвате всички клавиши, за да усетите тяхното състояние.

Проверете за счупени клавиши, важно е да разберете дали се чувствате удобно да пишете с клавиатурата. Ако правите твърде много грешки, най-добре е да изпробвате други лаптопи втора ръка.

Вижте какви движения се поддържат от тракпада и ги изпробвайте (като например прелистване с два пръста, тласък с три пръста и т.н.). Ако към лаптопа има мишка, то тествайте и нея. Натискайте бутоните на мишката, уверете се, че са лесни за работа.

Не забравяйте да тествате портовете и CD / DVD устройството.

Проверете състоянието на всички USB портове, жака за слушалки, Ethernet портовете, HDMI, слота за SD карта, CD / DVD устройството и други налични входове. Много от тях са прикрепени директно към дънната платка, която е скъпа за подмяна.

Отделете време за проверка на безжичната връзка.

Никой не иска лаптоп, който не може да се свърже с WiFi, така че се уверете, че може да се свързвате с WiFi мрежи без проблеми. Също така проверете дали Bluetooth работи.

Отделете също внимание на уеб камерата и високоговорителите.

Повечето уеб камери за лаптопи са с ниско и средно качество. Все пак е по-добре да имате посредствена уеб камера, отколкото да липсва такава.

Подозираме, че много хора не използват много високоговорителите на лаптопа си, но все пак е добра идея да се види колко силно може да възпроизвеждат звука, както и дали има изкривяване на звука, дали се чува пращене или нещо подобно.

Един добър съвет от нас!

Ако искате да сте сигурни че няма да имате проблеми с покупката, заложете на лаптопи втора ръка от Plasico. Преди да се ангажирате да закупите използван лаптоп, попитайте консултантите на фирмата какъв модел препоръчват за вашите нужди. Ако възнамерявате да правите каквито и да било подобрения на хардуера, проучете правилно цените, за да може да вземете информирано решение дали си струва да влагате пари в някой по-стар модел лаптоп втора ръка.