На шопинг в Одрин – подарете си незабравимо преживяване!

На пазар в Одрин

Ако все още не сте ходили на шопинг в Одрин, значи е време да си наваксате, защото това е едно невероятно преживяване, което няма да забравите. Освен, че можете да си накупите доста евтино разнообразни стоки, ще си подарите и много вълнуващи мигове.

Какво да си купим от Одрин?

Одрин се слави като градът с евтиния прах за пране, затова, не пропускайте да погледнете тази опция и може да останете приятно изненадани. Много популярен сред българите е Синият пазар, който ви очаква с разнообразни стоки – прословутото прясно турско сирене, което отчасти наподобява на топено и е много вкусно, варива от типа на боб и леща, както и различни видове зеленчуци. Само имайте предвид, че този пазар не работи във всички дни от седмицата, а почива в петък и неделя.

И като стана въпрос за дните на седмицата, според запознати, най-добре е да организирате шопинга в Одрин за съботния ден. Тогава цените са най-благоприятни, а и всички магазини и складове работят. Така например, в зоната около Старата джамия, която се намира от срещуположната страна на прочутата Селимие джамия, може да разгледате изобилието от магазини и безистени, наредени по пешеходните площи. Не пропускайте също и магазинчетата за сувенири, които предлагат множество атрактивни дреболийки.

По отношение на валутата, някои от магазините приемат и български левове, но е препоръчително да носите в себе си и от местната валута, тъй като това може да ви помогне да намалите разходите по покупките – понякога е по-изгодно да приемете предложената цена в турски лири, друг път – в български левове. Според случая избирате най-добрата опция.

И разбира се, от много обикаляне се огладнява, затова няма да пропуснем да отбележим, че навсякъде можете да опитате прочутият бюрек, а ако сте почитател на месото – да похапнете в местните непретенциозни заведения, някои от които предлагат кюфтета, а други – пържен дроб. При всички случаи не пропускайте да опитате от локума, който в Одрин приготвят по различен начин и ще ви хареса много, дори и в България да не сте били почитатели на това лакомство.

Не се притеснявайте от езиковата бариера, ще се справите отлично с помощта на знаци, ако това се наложи, тъй като повечето от персонала говори български, при това доста добре.

Още полезна информация за Одрин в Odrin.info.