Най-успешните съчетания на цветовете в модата

Ако искате да изглеждате перфектно в ежедневието си и при официални поводи, едно от най-важните условия за това е сполучливият избор на цветове за тоалетите и аксесоарите. Често пъти именно комбинацията на различните нюанси е най-трудна и затова специалистите са подготвили за вас практически съвети за стил при комбинирането на цветове, с които да ви улеснят максимално в избора. Следвайте ги и никога няма да имате затруднения при избора на правилните цветови комбинации.

И така, нека видим как могат да се съчетават някои от най-популярните цветове в облеклото.

Жълто

Рокля жълто с цветя Жълтият цвят е един от най-харесваните цветове, особено за пролетно-летния сезон. Той е свеж, бодър и жизнерадостен. Съществуват многобройни пленителни нюанси на жълтото, които според своя интензитет могат да се превърнат в сполучлив избор за множество цветови съчетания. Меките нюанси на жълтото са чудесен избор за хармонични съчетания с розово, червено, черно, бежово, тъмно зелено, кафяво или светло синьо. Ярко жълтите тонове можете да комбинирате смело с повечето цветове от светлата гама.

Синьо

Изключителната красота на този цвят и невероятната му способност да се съчетава по перфектен начин с останалите цветове от палитрата, го превръща в желан избор за повечето дизайнери. Той е фаворит в модните колекции и никога не излиза от мода. Ако искате да блеснете в очите на околните, добавете към синия цвят в облеклото следните цветове – бяло, зелено, черно или червено. Ефектът е гарантиран. Много добра идея е също и да комбинирате синия цвят с жълто, бежово, бордо или оранжево.

Бежово

Не случайно това един от класическите цветове за тоалети, палта, обувки и чанти. Бежовото отива на всичко и е страхотен избор както за всекидневния стайлинг, така и за официални или делови поводи. Много сполучливи са комбинациите от бежови нюанси с пурпурно, лилаво, виолетово, праскова, злато, тъмно кафяво или синьо.

Тюркоаз

Този нюанс е изключително обаятелен и не спира да вълнува дизайнерите, които му отреждат почетно място на модния подиум. Тюркоазът винаги ще привлича внимание в модата защото е много атрактивен. Ако и вие сте запленени от неговата красота, то тогава е добре да знаете, че може да го разкрасите още повече, добавяйки му акценти в бяло, червено, кафяво, жълто или бежово.

Понякога умело подбрани по стил и материали на изработка тоалети, обувки и чанта могат да се окажат напълно неприложима комбинация, ако не са балансирани добре в цветово отношение. Ето защо е добре да се запознаем със съветите на стилистите, които ще ни помогнат да се обличаме елегантно и хармонично.

Едно общовалидно правило е, че контрастите са изключително сполучливи, когато тъмните нюанси са съчетани със светли тонове. Именно с тях можете успешно да подчертаете всички зони, които желаете и да изтъкнете предимствата на фигурата си.

Кафяво

Кафявият цвят е един от любимите цветове на дизайнерите. Той има много нюанси и изглежда чудесно като решение за дрехи, обувки, шапки, чанти и всички останали части от облеклото. Съчетава се перфектно с жълто, червено, особено модния корал, розово и светлозелено. Стои много оригинално и допълнен от бяло, лилаво или синьо, които го „охлаждат“ и освежават.

Зелено

Зеленият цвят също е универсален, много подходящ избор за облеклото. Супер актуални са изумрудените му нюанси, както и популярният оттенък мента. За да го разкрасите още повече, може да го комбинирате с бяло, черно, тъмно синьо, бордо или светло сиво. Ще изглежда супер шик също и с червено, праскова, оранжево кафяво, корал и злато.

Интересни комбинации могат да се получат и с резеда, но повече за тях при колегите от Benchtalks.com.

Червено

Червеният цвят е считан за специален. Той е бляскав и царствен, а оттенъците му са зашеметяващи. Стилистите съветват да го комбинирате с бяло, черно, сиво и бежово – за едно класическо докосване. Ако искате да добавите повече жизненост и драматичност, заложете на съчетание с тюркоаз, мента, синьо или кафяво.

Лилаво

Лилавият цвят е много харесван и желан. Той има невероятна гама от нюанси, кой от кой по-красив и нежен. Патладжанено лилавият оттенък се съчетава страхотно със злато, целено, розово, синьо или кафяво. Студените тонове от лилавата гама ще се превърнат в страхотен акцент в облеклото, ако им добавите оранжево, червено или синьо. Светло лилавите пък са подходящи за композиции с розово и сиво, бежово, както и популярната фуксия.

Още по темата

Последно

Сутиени без банели: Ето как да си осигурите максимален комфорт и свобода на движенията

Ако сте представителка на нежния пол, със сигурност неведнъж сте се забавлявали с шегите по адрес на дните, в които може да си позволите...

Какво е графичен дизайн и защо той е важен за всеки бизнес?

Известно е, че човек възприема информацията много по-лесно с помощта на зрението си. В днешния свят доминиран от интернет и социалните мрежи, този феномен...

Как да изберете дамски спортен комплект за студеното време?

Когато става въпрос за активна дейност в студеното време, е важно да разполагате с подходящ спортен комплект, който не само да ви топли, но...