Най-успешните съчетания на цветовете в модата

Ако искате да изглеждате перфектно в ежедневието си и при официални поводи, едно от най-важните условия за това е сполучливият избор на цветове за тоалетите и аксесоарите. Често пъти именно комбинацията на различните нюанси е най-трудна и затова специалистите са подготвили за вас практически съвети за стил при комбинирането на цветове, с които да ви улеснят максимално в избора. Следвайте ги и никога няма да имате затруднения при избора на правилните цветови комбинации.

И така, нека видим как могат да се съчетават някои от най-популярните цветове в облеклото.

Жълто

Рокля жълто с цветя Жълтият цвят е един от най-харесваните цветове, особено за пролетно-летния сезон. Той е свеж, бодър и жизнерадостен. Съществуват многобройни пленителни нюанси на жълтото, които според своя интензитет могат да се превърнат в сполучлив избор за множество цветови съчетания. Меките нюанси на жълтото са чудесен избор за хармонични съчетания с розово, червено, черно, бежово, тъмно зелено, кафяво или светло синьо. Ярко жълтите тонове можете да комбинирате смело с повечето цветове от светлата гама.

Синьо

Изключителната красота на този цвят и невероятната му способност да се съчетава по перфектен начин с останалите цветове от палитрата, го превръща в желан избор за повечето дизайнери. Той е фаворит в модните колекции и никога не излиза от мода. Ако искате да блеснете в очите на околните, добавете към синия цвят в облеклото следните цветове – бяло, зелено, черно или червено. Ефектът е гарантиран. Много добра идея е също и да комбинирате синия цвят с жълто, бежово, бордо или оранжево.

Бежово

Не случайно това един от класическите цветове за тоалети, палта, обувки и чанти. Бежовото отива на всичко и е страхотен избор както за всекидневния стайлинг, така и за официални или делови поводи. Много сполучливи са комбинациите от бежови нюанси с пурпурно, лилаво, виолетово, праскова, злато, тъмно кафяво или синьо.

Тюркоаз

Този нюанс е изключително обаятелен и не спира да вълнува дизайнерите, които му отреждат почетно място на модния подиум. Тюркоазът винаги ще привлича внимание в модата защото е много атрактивен. Ако и вие сте запленени от неговата красота, то тогава е добре да знаете, че може да го разкрасите още повече, добавяйки му акценти в бяло, червено, кафяво, жълто или бежово.

Понякога умело подбрани по стил и материали на изработка тоалети, обувки и чанта могат да се окажат напълно неприложима комбинация, ако не са балансирани добре в цветово отношение. Ето защо е добре да се запознаем със съветите на стилистите, които ще ни помогнат да се обличаме елегантно и хармонично.

Едно общовалидно правило е, че контрастите са изключително сполучливи, когато тъмните нюанси са съчетани със светли тонове. Именно с тях можете успешно да подчертаете всички зони, които желаете и да изтъкнете предимствата на фигурата си.

Кафяво

Кафявият цвят е един от любимите цветове на дизайнерите. Той има много нюанси и изглежда чудесно като решение за дрехи, обувки, шапки, чанти и всички останали части от облеклото. Съчетава се перфектно с жълто, червено, особено модния корал, розово и светлозелено. Стои много оригинално и допълнен от бяло, лилаво или синьо, които го „охлаждат“ и освежават.

Зелено

Зеленият цвят също е универсален, много подходящ избор за облеклото. Супер актуални са изумрудените му нюанси, както и популярният оттенък мента. За да го разкрасите още повече, може да го комбинирате с бяло, черно, тъмно синьо, бордо или светло сиво. Ще изглежда супер шик също и с червено, праскова, оранжево кафяво, корал и злато.

Интересни комбинации могат да се получат и с резеда, но повече за тях при колегите от Benchtalks.com.

Червено

Червеният цвят е считан за специален. Той е бляскав и царствен, а оттенъците му са зашеметяващи. Стилистите съветват да го комбинирате с бяло, черно, сиво и бежово – за едно класическо докосване. Ако искате да добавите повече жизненост и драматичност, заложете на съчетание с тюркоаз, мента, синьо или кафяво.

Лилаво

Лилавият цвят е много харесван и желан. Той има невероятна гама от нюанси, кой от кой по-красив и нежен. Патладжанено лилавият оттенък се съчетава страхотно със злато, целено, розово, синьо или кафяво. Студените тонове от лилавата гама ще се превърнат в страхотен акцент в облеклото, ако им добавите оранжево, червено или синьо. Светло лилавите пък са подходящи за композиции с розово и сиво, бежово, както и популярната фуксия.

Още по темата

Последно

Мрежа против насекоми – универсално решение за дома и градината

Насекомите могат да бъдат неприятни и дори опасни както за хората, така и за животните и растенията. За съжаление през летния сезон те изобилстват...

Добавя ли оградата стойност към вашия дом?

Пролетта е вече тук и започваме да прекарваме все повече време навън, съответно обръщаме повече внимание на състоянието на пространството около къщата. Заглеждаме се...

Какво представлява бензиновият храсторез?

Поддържането на жив плет или храсти може да бъде трудна работа. Често ръчните ножици не са достатъчни или пък изискват твърде много усилия, за...