6 супер храни за всяка жена

Здравословното хранене е в основата на здравословният начин на живот. Между полезните храни, има 6 със супер значение за жените. Ето кои са те и какви са ползите от тях.

Нискомаслено кисело мляко.

Полезните бактерии/пробиотици/ оказват положително влияние върху храносмилателната система, намалят риска от стомашни язви и инфекции на влагалището. Консумирането на кисело мляко 4-5 пъти седмично, е превантивна мярка срещу рак на гърдата.

Мазни риби.

Консумирането на рибаи, като сьомга и сардини, 2-3 пъти седмично, осигурява на тялото най-важният елемент Омега 3. Това допринася за защита от сърдечно-съдови заболявания, хипертония, депресия, болки в ставите. Укрепва клетъчната мембрана.

Бобови храни.

Жените трябва да включват в менюто си бобовите храни 4 пъти седмично. Те са комбинация, богата на фибри и протеини. Това предпазва от редица заболявания и балансира женските хормони.

Домат и други червени плодове, червено грозде, червен портокал, диня.

Препоръчват се храни богати на ликопен 5 пъти седмично. Те са мощен антиоксидант и предпазват от рак на гърдата.

Не пропускайте: Кои храни да консумираме през зимата?

Обогатено с витамин D нискомаслено мляко или портокалов сок.

Загубата на витамин D при жените води до остеопороза, фрактури на костите. Има негативни последици като диабет и множествена склероза, рак на гърдата, и на дебелото черво. Приема на витамин D намалява риска от рак на яйчниците.

Ягоди и къпини.

Червените плодове като боровинки, ягоди, малини, къпини имат анти-канцерогенни и клетъчно-репаративни свойства. Богати са на витамин С и фолиева киселина. Те са мощен антиоксидант.

Още по темата

Последно

Как да инсталирате и поддържате климатик

Всеки иска температурата вкъщи да е приятна - не твърде гореща или студена. Домашният климатик ще ви помогне да регулирате температурата в апартамент от...

Спортно облекло за всекидневна употреба

Казват, че правилата в модата са създадени, за да бъдат нарушавани, но не винаги нарушаването им е в наша полза. За да сте интересни...

Какво задължително да вземете с вас на почивка?

Дълго чаканата почивка наближава и искате да вземете точно това, от което имате най-голяма нужда. Именно затова в днешната статия ще ви помогнем да...