Забравете за мръсните кухни с тези лесни трикове

Как да почистим кухнята лесно и бързо

Да всяка една кухня се нуждае от редовно почистване. Там могат в процеса на готвене да се случат големи аварии.

Мазните петна в кухнята плашат много домакините. Какви ли не скъпи химически препарати се ползват за почистване на най-често срещаните петна в почти всички кухни, но не винаги е лесно да се ликвидират.

За да имате кухня без мазнини по печките, масата, плотовете и пода, то прочетете тази статия.

Наистина ще намерите в нея лесни трикове за справяне с мазни петна, за да се отървете от тях веднъж завинаги. Всъщност всичко е много по-лесно.

Кухнята е най-задушевната стая в дома. Това е мястото, където хората се събират на масата, ядат, разказват вицове, коментират най-новите новини и споделят интимни тайни.

Вярно е, че има и друга страна на монетата. Кухнята е мястото, където се приготвя храна и където се съхранява храната. Това означава, че мазни петна неизбежно се появяват там. Покривки, кухненски кърпи, печки, хладилник, работни повърхности – замърсяването с мазнини не заобикаля нищо.

Време е да научите как да се отървете от мазнините в кухнята, без да нарушавате семейния бюджет.

Ползвайте кухненска ролка

Тя може да маха мазнините и замърсяванията за минути, ако не се оставят за дълго време. Кухненските ролки са много удобни и практични за използване.

Ако петното е напълно прясно, навлажнете откъснато парче от ролката с топла вода и избършете на момента. Няма да има никаква следа от него.

Купете си обезмаслител

В някои случаи, просто не става без използването на обезмаслител. Ефективните почистващи препарати ще помогнат за бързото премахване на упоритите мазнините, където и да се намират. Ползвайте препарата само с плътни гумени ръкавици.

Съвет: спрете се подходящи почистващи продукти.

Използвайте сода за хляб

Ако петната от мазнини не са толкова плътни и стари, тогава ги почистете, например, с обикновената сода за хляб.

Как става това?

Смесете малко сода за хляб с вода, за да направите нещо като паста. Нанесете на мазните петна и оставете за 10-15 минути. След това почистете с гъба и подсушете добре.

На помощ идва и лимоновият сок.

Друг помощник при премахване на мазнините в кухните е лимонът.  Той има особено силен ефект при мазнини във фурната след готвене, за целта ви трябва първо лимонов сок, а после и сода. Натъркайте петната с лимоновия сок и поръсете с малко количество сода за хляб. Когато мазнината започне да се оформя като бучки, отстранете я с хартия от кухненска ролка..

Възползвайте се и от оцета.

Оцетът ще помогне да се махнат с особено трудни за махане мазни петна. Смесете половин чаша оцет с малко количество лимонов сок, така че след почистването, кухнята да е с приятен цитрусов аромат. Нанесете с памучен плат от сместа на мазното място, оставете за известно време и след това избършете с гъба.

Почиствайте редовно кухнята си.

Много хора не спазват този ценен съвет. Това действие е важно и не го пренебрегвайте. По-този начин ще си спестите след време нерви и пари за нейното почистване и ремонт. Все пак кухнята е лицето на домакинята в дома.