Легла тип персон и половина

Почти всеки човек е чувал израза ‘персон и половина’ за легла или матраци. Какво в действително ще рече това и за какъв размер точно се отнася?

Това са легла, които са по-големи от стандартните единични размери, но в същото време не се водят двойни. Най-често срещаните размери, които се наричат персон и половина са 120/190 или 114/190.

При тях може да легнат двама човека, но със сигурност няма да им е много широко.

За къде са подходящи легла „персон и половина“?

В по-малки и ограничени спални, легло персон и половина е много подходящ избор. Много родители също предпочитат този вид легла, защото хем няма да заема много пространство в детската стая, хем детето ще се чувства свободно и комфортно докато спи. Легла с размери 120/190 или 114/190 се купуват също така за студентски общежития, за възрастни хора.

Видове легла за персон и половина

При този размер може да срещнете богат избор от различни видове легла. Има модели, които са изградени от здрави ПДЧ плоскости, предлагащи се в различни цветове. Тези модели често са подходящи за матраци с вградена рамка и механизъм, за да може да се използва подматрачното пространство. При някои от тях са добавени в комплект и ракла, в която може да прибирате спалното си бельо.

Един отличен избор за хората, които имат много дрехи и вещи, но нямат достатъчно място за съхранение. Персон и половина може да се срещнат и тапицирани спални, които пък създават един завършек на целият интериор в стаята. Ако в случай, че сте си харесали модел легло, но не го намирате в подходящия размер за вас, то винаги може да направите запитване дали няма да го изработят.

Модели легла персон и половина

  • Легло Сити 2009

Този модел е на българските производители Геномакс, които имат изключително много варианти легла, изградени от ПДЧ и то на достъпни цени. Легло Сити 2009 е един от най-предпочитаните им модели, като то се предлага само в размер 120/190.

Към цената са включени повдигащ механизъм, чрез който може да използвате пространството отдолу, както и избор на цвят, в зависимост от вашето обзавеждане. Моделът може да се комбинира само с еднолицев матрак.

  • Спален комплект Сити 7008

Още един уникален продукт от богатото семейство на фирма Геномакс. Хубавото при това легло е, че то идва в комплект с шкаф с чекмеджета, ракла, етажерка с шкаф и пружинен механизъм. Този модел се предлага също в размер 120/190 и е само в един цвят орех.

Изключително комфортен модел, който има толкова допълнително пространство за съхранение, че ще допадне на всеки един потребител.

  • Спалня Tera

Спланя Tera е на фирма Парадайс, един много луксозен модел, който се вписва идеално във всеки дом. Тази спалня е тапицирана, с изящна табла, включена в цената.

Височината на модела също е много добра 35 см, като към самата спалня има добавени крачета за още по-луксозна визия. Текстила е много нежен и мек, в приятен цвят, който може да се впише с всяка друга мебел в стаята ви. Спалня Tera се предлага освен в размер 120/190, то и в други.

Ако и вие сте от хората, които търсят спални и легла „персон и половина“, то в онлайн магазин mattro.net може да откриете както посочените модели по-горе, така и много други.

Още по темата

Последно

Бургаски портал за новини се появи в интернет

Нов новинарски портал за актуални новини се появи в интернет пространството. Сайтът съобщава последните вести от Бургас и региона и в същото време предоставя...

Основно ръководство за носене на гривни

Китката ви не трябва да е само за часовника ви. Гривните са чудесен аксесоар, който може да окаже истинско въздействие върху облеклото ви. В...

Подарък преживяване за търсачите на силни усещания

Преживявания, свързани със скокове с парашут Безспорният крал на адреналиновите преживявания определено е скачането с парашут. Не е за хора със слаби сърца и, както...