Вижте как можете да направите къщата си по-зелена!

Да бъдете загрижени за екологията е еднакво полезно за здравето и за банковата ви сметка, както и за Майката Природа. Искате да направите къщата си по-зелена с повече растения или зелена мрежа например?

Ето няколко идеи, които ще ви помогнат.

Слънчева енергия

Включването на слънчева енергия във вашия дом е чудесен начин да го направите по-екологичен, като намалите въглеродния си отпечатък и напълно намалите сметката си за комунални услуги. Фотоволтаичните соларни панели стават все по-евтини и по-ефективни, така че помислете за това.

Дъждовна градина

За да защитите околната среда, както и да поддържате растителността в двора си буйна и оживена, можете да създадете дъждовна градина. Този проект работи за канализиране на дъждовната вода и оттока от улуци в пространство, вкоренено дълбоко в земята.

Компостиране

Има толкова много невероятни ползи от компостирането, включително обогатяване на почвата, подпомагане на задържането на влага и потискане на болести по растенията и вредители, както и намаляване на нуждата от химически торове. Вашите органични отпадъци ще създадат почва, идеална за подпомагане на вашата зеленчукова градина. Цветята също ще радват окото ви още повече.

Повторна употреба и рециклиране

Колко неща в къщата си използвате веднъж и изхвърляте? Независимо дали става въпрос за хартиената торбичка от магазина за хранителни стоки или счупения стол във вашата всекидневна, не е нужно да ги хвърляте в боклука, само защото заемат място. Не забравяйте да рециклирате тази хартиена торба! И опитайте първо да поправите счупения стол, защото „Направи си сам“ е забавно, креативно и зелено начинание!

Изберете екологично чиста боя

Въпреки че свежата боя може да мирише наистина приятно, тя е наистина е токсична за вас. Ето защо най-добре е да изберете боя с ниско или нулево ниво на ЛОС, за да подобрите качеството на въздуха в дома си. Именно сериозният мирис на боята, който усещате, е причинен от летливите органични съединения (ЛОС), които се изпаряват във въздуха и могат да причинят дългосрочни неблагоприятни последици за здравето.

Направете си плантация

Чрез добавяне на местни растения и дървета към вашия пейзаж, вие позволявате да се използва по-малко вода за напояване. Въпреки че това означава по-малко поддръжка, друга полза е и по-малкото използване на природните ресурси. В райони със суша това е голямо предимство.

Плюс това, местните растения обикновено не се нуждаят от торове или пестициди. Освен това местните диви животни и насекоми също извличат ползите от вашия естествено по-зелен двор.

Включването на местни растения е чудесна алтернатива на тревните площи.

Изберете екологични мебели

Има толкова много марки мебели, които се стремят да осигурят продукти, безопасни за клиентите и околната среда…

Можете също така да се доверите на метода „Направи си сам“, за да сте сигурни, че знаете какво точно има в дома ви.

Закрийте прозорците си

Завесите и щорите не само ви позволяват да получите малко уединение, както и пазят светлината навън, когато свети в очите ви или имате нужда от дрямка на дивана, но също така помагат да спестите енергия. За да сте сигурни, че имате подходящия вид завеси или щори, не забравяйте да потърсите тези, които специално предотвратяват загубата на топлина през зимата и отклоняват слънчевите лъчи, за да поддържате дома си по-хладен през лятото.

Сменете стария си климатик

Знаете ли, че замяната на 10-годишен климатик може да намали разходите ви за охлаждане с 30 до 50 процента? Вашият портфейл и околната среда ще се радват, че сте направили тази по-зелена покупка.

Инсталирайте по-интелигентни уреди

От интелигентните уреди до умните термостати и сензорите за движение, които включват и изключват светлините, има много начини да намалите комуналните си разходи и да помогнете на околната среда.

Използвайте екологични алтернативи на пластмасовите торбички

Има нещо много удобно в избора на пластмасови торбички в хранителния магазин. Дали защото са леки? Дали защото имат дръжки за лесно носене? За съжаление, вашето удобство е неудобство за околната среда и дивата природа. Изберете за по-екологични платнени торбички за многократна употреба и домът ви няма да бъде пълен с вредни найлонови торбички.

Още по темата

Последно

Как да инсталирате и поддържате климатик

Всеки иска температурата вкъщи да е приятна - не твърде гореща или студена. Домашният климатик ще ви помогне да регулирате температурата в апартамент от...

Спортно облекло за всекидневна употреба

Казват, че правилата в модата са създадени, за да бъдат нарушавани, но не винаги нарушаването им е в наша полза. За да сте интересни...

Какво задължително да вземете с вас на почивка?

Дълго чаканата почивка наближава и искате да вземете точно това, от което имате най-голяма нужда. Именно затова в днешната статия ще ви помогнем да...