Важни неща, които трябва да имаме в банята

за банята

Няма значение дали ще наемете малко студио или ще притежавате огромна къща. Всеки дом има едно общо нещо: всички те имат поне една баня с тоалетна, мивка и душ и/ или вана.

И макар че това може да са трите най-важни елемента в помещение, има още много неща, от които ще се нуждаете – от сифон за баня до ароматизатор. Всъщност има няколко други елемента, които със сигурност ще искате да добавите.

Завеса за баня

Освен ако нямате стъклени врати, които покриват душа ви или се затварят пред ваната, душ завесата е просто задължителна. Завесите за душ се предлагат във всеки цвят, шарка и текстура, за които се сетите.

В малка баня с ограничено пространство, това може да е един от малкото шансове да покажете личния си стил! Просто се уверете, че е подходящата ширина за вашата вана или душ кабина и че имате подходящия вид куки и пръти, на които да я закачите.

Подложка за завеса за душ

Завесата за душ може да осигури поверителността, от която се нуждаете, когато сте във ваната, но без подложка за завеса за душ, може да се окажете с вода по целия под. Закачете пластмасова или винилова подложка зад завесата си, така че водата да не може да излезе.

Килимче за баня

Няма начин да го избегнете – подовете на банята се намокрят. За да не се подхлъзвате, когато излизате от ваната, поставете абсорбираща постелка за баня на пода пред душа си. Излизането от ваната с мокри крака може да представлява сериозна опасност.

Кърпи

Освен ако не обичате да капете по сухата настилка в дома ви, ще ви трябват кърпи. Инвестирайте в комплект трайни кърпи за баня. Колкото повече кърпи имате, толкова по-добре!

Също така е полезно да имате кука за стена или поставка за кърпи близо до душа си, за да можете да ги достигате лесно, когато излизате.

Тоалетна хартия

Няма нищо забавно в използването на тоалетната, когато осъзнаете, че наблизо няма тоалетна хартия. Тя е едно от нещата, от които никога не можете да имате твърде много… и нямаме предвид истерията от последните месеци с лудото купуване на тоалетна хартия в очакване на края не става.

Но тя наистина не излиза от мода. Винаги ще бъде използвана.

Държач за тоалетна хартия

Кошче на пода, монтиран на стената дозатор, самостоятелна закачалка за хартия… има различни начини за съхранение на тоалетна хартия. Където и да изберете да съхранявате вашата, опитайте се да държите наблизо резервна ролка, когато настоящата ви ролка е на изчерпване.

Дозатор за сапун за ръце

Добрите хигиенни навици са задължителни, затова сложете дозатор за сапун на мивката си, за да можете да си измивате ръцете след използване на тоалетната. По този начин никога няма да се наложи да хващате дръжката на вратата на банята с мръсни ръце!

Поставка за четка за зъби

Ако имате електрическа четка за зъби, можете да се справите без държач за четка за зъби, но ако използвате ръчния вид, класическа четка за зъби, е много важно да имате такава. Поставете го върху вашата мивка или или го скрийте в шкафа за съхранение близо до мивката.

Тъй като има толкова много малки и евтини държачи, изобщо няма причина да поставяте четката си за зъби на ръба на мивката.

Огледало

Огледалото е задължително за баня и то не само за да можете да се възхищавате и да се наслаждавате на това колко сте очарователни. Задължително е, за да можете да се проверите дали не тече паста за зъби по брадичката ви, когато приключите с миенето на зъбите, например!

Кошче за боклук

Дори и да е малко, важно е да имате кошче за боклук до вашата тоалетна или мивка. Може да не правите много боклук в банята си, но ако имате гости, ще искате да сте сигурни, че те имат място, в което да изхвърлят различни неща.

Направете си услуга и добавете подложка за кошчето!