5 неща, които да имате предвид при купуването на диван

Закупуването на диван е една от най-важните покупки, които вероятно ще направите за дома си. В хола това е мебел, в която се настаняваме, четем, ядем и пием, забавляваме се със семейството и приятелите си, гледаме телевизия и дори спим, така че има смисъл да отделим време и средства да инвестираме в такава, която ще издържи дълги години, нали?

Ето 5 неща, които трябва да имате предвид, когато разглеждате каталога с дивани от Камко.

Пробвайте, преди да купите

Знаете, че когато сте на лов по магазините за нов матрак, трябва да го тествате. Е, същото важи и за дивана.

Средностатистическият диван е с дълбочина на седалката най-малко 60 см, което дава достатъчно място за маневриране, ако имате дълги крака, и ви позволява да ги приберете, ако сте по-ниски. Но дълбочините на седалките варират, така че определено изпробвайте различни стилове, за да сте сигурни, че получавате добра опора за гърба.

Що се отнася до височината на седалката, повечето дизайни са с височина между 45 см и 50 см. Няма правилна или грешна височина, така че отново опитайте, преди да купите, за да се уверите, че отговаря на изискванията на цялото семейство.

Много е важно също така да помислите как обичате седите. Например, ако сте двама и искате да седите с вдигнати крака, проверете дали диванът е достатъчно дълбок, за да побере и двамата.

Ако предпочитате да легнете на дивана си, уверете се, че е достатъчно дълъг, за да се разтегнете. По-високите хора също така биха искали да помислят за диван с по-висок гръб, за да имат допълнителна подкрепа.

Инвестирайте в добра рамка

Похарчете толкова, колкото можете да си позволите за качествена рамка – тя ще бъде вашата основа и опора през много години на излежаване. Масивната рамка от твърда дървесина е добър вариант, но внимавайте с ПДЧ или метална конструкция. Освен това вземете под внимание гаранцията, преди да купите. Винаги избирайте производители, които предлагат поне 15-годишна гаранция.

Помислете за възглавниците

Не забравяйте, че това, което е вътре в дивана е също толкова важно, колкото това, което е отвън. Що се отнася до облегалката и седалката на дивана, възглавниците, пълни с пера, са много удобни, но те ще се нуждаят от редовно издуване, докато пълнежите от пяна или влакна могат да се изравнят и да загубят формата си с течение на времето. Перфектното решение? Най-добре е да се избере комбинация от перо и пяна.

Фокус върху тъканта

Независимо дали избирате смел цвят, шарен или неутрален, изборът ви на тапицерия ще окаже огромно влияние върху стаята, така че изберете внимателно, за да се впише дивана в интериора ви. Естествените материали могат да избледнеят при силна слънчева светлина, така че изберете синтетичен плат, ако диванът ще се намира близо до прозорец. Това е особено важно в оживен семеен дом и ако имате куче или котка. Тогава изберете плат, който винаги изглежда чист.

Измерете

Няма нищо по-лошо от закупуването на мебели, които не се вписват във вашия дом. Ето защо, преди да купите каквото и да било, премерете. Извадете рулетката и се уверете, че сте сигурни в максималните размери на дивана, които ще паснат и отговарят на вашето пространство.

Един съвет, за да сте сигурни, че вашият диван ще се побере във вашето пространство, е да изрежете формата на дивана от вестник и да го поставите на пода в стаята. Това ви позволява да проверите дали ще имате достатъчно място да се разхождате с лекота и дали сте оставили достатъчно място за рафтове, радиатори и други мебели, както и за отваряне на шкафове, врати и прозорци.

Още по темата

Последно

Как да инсталирате и поддържате климатик

Всеки иска температурата вкъщи да е приятна - не твърде гореща или студена. Домашният климатик ще ви помогне да регулирате температурата в апартамент от...

Спортно облекло за всекидневна употреба

Казват, че правилата в модата са създадени, за да бъдат нарушавани, но не винаги нарушаването им е в наша полза. За да сте интересни...

Какво задължително да вземете с вас на почивка?

Дълго чаканата почивка наближава и искате да вземете точно това, от което имате най-голяма нужда. Именно затова в днешната статия ще ви помогнем да...