Създаването на нов дом – какво трябва да знаем

Създаването на нов дом за себе си е свързано с формулиране на цели и поставяне определени стъпки, които да следваме за постигане на тези цели. Има много въпроси, на които трябва да отговорите, за да дефинирате ясно какъв дом искате да построите. Формулирането на целите трябва да отчита ви, така че списъкът с цели трябва да включва както практическата, така и емоционалната част. И двете са важни и всички тези нужди трябва да бъдат взети предвид, за да бъде резултатът най-добър.

Определяне на бюджета

Тъй като постигането на която и да е цел изисква определен бюджет, ние го включваме като отделна позиция. Разбира се, когато разработвате бюджета си, започвате с това, което можете да си позволите като цяло и как стойността на вашия дом се вписва във вашите дългосрочни финансови планове. Що се отнася до подробностите, включете всичко, което влиза в този проект: стойности на земята, данъци и такси, разходи за дизайн и комуникация, строителство на домове и подобряване на обекта, както и обзавеждане и интериорни елементи. За търсенето и закупуването на строителни материали се обърнете към подходящите строителни магазини в София.

Намерете земя или стара къща за ремонт

Къде искате да живеете? Може би мечтаете за къща в планината или с изглед към морето, но сега това е непостижимо по финансови и други причини. Няма значение, може би ще успеете малко по-късно. Днес това е най-близкото предградие с добро училище или нещо подобно. Основното нещо е да намерите място на картата, което наричате ваше, и където ще построите собствена къща. И не е задължително да са няколко хектара земя, където никой крак не е стъпвал. Може би това е просто някоя стара къща очакваща вашият ремонт.

Съберете екип

Въпреки че може би си мислите, че можете да се справите сами, работата с екип от истински, надеждни професионалисти е най-добрият подход. Архитектът и изпълнителят ще станат най-важните членове на вашия екип. Тези хора ще станат ваши водачи и консултанти през цялото време за създаване на дом.

 Планирайте работата си

Изграждането на къща – от нулата или реконструкцията на съществуваща – е задача да се създаде нещо много лично. Така че мечтайте и правете големи планове. Тогава имате достатъчно време да подредите бюджета, зонирането и местните ограничения. Разработили сте планове, получили разрешителни и решихте въпроса за финансирането. Остава само да се построи къща. Вие сте предвидили всичко, така че всичко трябва да продължава на нарязаното. Много просто, нали?

Не се разколебавайте от плана

Не променяйте решенията си. След като сте взели всички решения, които е трябвало да бъдат взети, сте избрали окончателната версия, не излизайте от нея! Да, ще бъдете изкушени от нови идеи и нови изобретения, но не забравяйте, че когато строителството вече е започнало, всяко отклонение от планирания план ще ви струва много пари и време.

Насладете се на новия си дом

Работили сте усилено и сте похарчили солидна сума, за да създадете своя нов дом, така че се забавлявайте. Насладете се на начина, по който слънчевата светлина попада в стаята и как тя се променя от сезон на сезон. Намерете неочаквани кътчета, за да излезете със семейството си. Наблюдавайте как това място оформя живота ви и как ви прави човека, който искате да бъдете. За подходящи строителни материали за вашият перфектен дом потърсете строителни магазини в София!

Още по темата

Последно

Как да инсталирате и поддържате климатик

Всеки иска температурата вкъщи да е приятна - не твърде гореща или студена. Домашният климатик ще ви помогне да регулирате температурата в апартамент от...

Спортно облекло за всекидневна употреба

Казват, че правилата в модата са създадени, за да бъдат нарушавани, но не винаги нарушаването им е в наша полза. За да сте интересни...

Какво задължително да вземете с вас на почивка?

Дълго чаканата почивка наближава и искате да вземете точно това, от което имате най-голяма нужда. Именно затова в днешната статия ще ви помогнем да...