С деца на почивка – полезни съвети

с деца на море

Почивките са нещо хубаво, което ви помага да се отървете от високите нива на напрежение и да презаредите батериите. Често, когато говорим за семейна почивка с децата, нивата на стрес на родителите се вдигат рязко. Без значение на каква възраст са децата ви – дали са все още малки и постоянно трябва да ги надзиравате, за да не свършат някоя беля, или са тийнейджъри, на които всичко им изглежда скучно, то предизвикателства пред родителите не липсват. Не бързайте да се отказвате от почивки с децата. В тази статия сме ви подготвили някои полезни съвети, които ще са ви от полза при следващото семейно пътуване.

Изборът на дестинация е важен

Едно от най-важните неща, с които трябва да започнете подготовката за семейното пътешествие, това е изборът на дестинация. Има значение дали ще изберете почивка на планина с деца, на море или дори някоя далечна екзотична дестинация. Сред критериите, които трябва да имате предвид,  са: колко далеч се намира мястото, колко време ще пътувате до там и с какъв транспорт, има ли достатъчно хотели, подходящи за семейства, има ли интересни активности и събития, подходящи за децата.

Потърсете дестинация, която предлага достатъчно активности не само за възрастните, но и която да се хареса на малчуганите. Защото малко неща са по-страшни от дете, на което му е скучно. Освен това, ако децата са все още малки и не са свикнали на дълги пътувания, по-добре е да се откаже от многочасовите полети със самолет и да заложите на място, което се намира в близост.

Добър съвет е, когато избирате хотел или къща за гости, да откриете място, което има детски кът или друг тип забавление за най-малките. Така децата ще бъдат доволни, а родителите ще имат малко време за себе си. Също така, проучете каква е политиката на хотела относно настаняване на деца в различна възраст.

Не затрупвайте програмата с атракции, а оставете достатъчно свободно време

Ако за пръв път посещавате дадено място, по всяка вероятност ще се изкушите да включите всички атракции и забележителности в списъка за посещение. Само че това не  най-добрата идея, когато пътувате с деца. Цялото тичане напред-назад, позирането за снимки и чакането по опашки, пълни с туристи, не е любимото занимание на всяко дете. Затова уверете се, че сте оставили достатъчно време за почивка и забавления и ако се налага прескочете някоя забележителност.

Ако все пак сте решили да посетите известни забележителности, една добра идея е да резервирате билетите си предварително онлайн.  По този начин ще спестите време от редене на опашка и скучното за децата чакане.

Не си създавайте очаквания за перфектна почивка

Не си създавайте илюзии, че почивката ще мине по план и ще бъде перфектна, защото най-вероятно ще останете разочаровани. Вместо това, имайте едно наум, че нещо може да се обърка. Бъдете внимателни и обръщайте достатъчно внимание на малчуганите, за да осигурите тяхната сигурност и безопасност. Заредете се с търпение и доза добро настроение и не забравяйте, че вашите малки палавници много скоро ще пораснат, затова използвайте всеки момент, за да се насладите на времето с тях.