От науката: Топ ползи за здравето, които среброто носи

Имунната система се състои от антитела, бели кръвни клетки и други химикали и протеини, които се борят и премахват чужди вещества като бактерии, инфекции и вируси, които те разпознават като непознати и представляват заплаха за здравето на организма като цяло.

Имунната система работи, за да намали навлизането на тези микроби в тялото и да ги предпази от растеж и причиняване на заболявания.

Среброто, естествен минерал, може да зареди с много сила имунната ви система и да ви помогне да останете здрави. Изследванията показват, че ежедневната употреба на сребро е едновременно безопасна и ефективна за повишаване и поддържане на мощна имунна система.

Ето кои са топ предимствата за човека от употреба на сребро. Толкова ще ви харесат, че веднага ще поискате всеки ден да носите по себе си сребърни бижута уникати!

Антибактериални свойства

Минералното сребро има невероятната способност да се бори и унищожава устойчиви на антибиотици суперпатогени. Докато е бил нает в медицинското училище на UCLA през 80-те години, д-р Лари С. Форд документира, че среброто всъщност може да убие над 650 бактерии, гъбички, паразити, плесени и други микроорганизми, които имат потенциала да доведат до болести.

В същото време редица тестове установяват, че среброто няма странични ефекти.

Лекува рани и кожни заболявания

Робърт О. Бекер, доктор по медицина, хирург, нает в медицинския университет в Сиракуза, направил невероятно откритие, като поставял сребърни йони директно в отворени заразени рани. Той установил, че среброто не само ефективно убива инфекциозните микроорганизми, отговорни за болестта, но също така предизвиква забележителен и доста неочакван повторен растеж на човешката тъкан и кост на мястото на инфекцията.

Бекер открива, че среброто стимулира клетъчното възстановяване, което води до драматично заздравяване на увредените тъкани. През 2012 г. изследователска статия, изготвена от Pharmacognosy Communications, препоръчва да се обмислят някои сребърни препарати за локално приложение за лечение на изгаряния, пародонтит и други състояния.

Среброто помага и за лечение на други кожни заболявания като псориазис и екзема.

Предотвратява и убива вируси

Мартин Хум от Института за оптимално хранене посочва среброто като едно от естествените лекарства за спиране на вирусите. Колоидното сребро, използвано в съвременните добавки, е суспензия от чисто метално сребро във вода. Смята се, че действа, като пречи на ензимите, които позволяват на вирусите, бактериите и гъбите да използват кислорода. С други думи, то ги задушава и убива.

Противовъзпалителни свойства

Производството на чисто сребро отваря нови възможни приложения на този благороден метал. Националната медицинска библиотека на САЩ твърди, че нанокристалните разтвори, получени от сребро, изглежда имат силни противовъзпалителни и пролечебни свойства. Нанокристалните разтвори, получени от сребро, обещават разнообразни приложения на противовъзпалително лечение.

Помага при инфекции на синусите и алергии

Изследване, публикувано в Международния форум за алергология и ринология през 2015 г., казва, че среброто може да помогне при инфекции на синусите. Проучванията също така установиха, че скритите инфекции от патогени могат да бъдат причина за възпаление на дихателните пътища, свързани с често срещани алергии и астма.

Среброто унищожава инфекциите с Pseudomonas aeruginosa, което може да е причината страдащите от въздушна алергия да постигат отлични резултати от използването на сребро. Среброто дори убива смъртоносния, устойчив на лекарства патоген MRSA.

Лекува и предотвратява настинка и грипа

Малки количества сребро, приемани ежедневно, могат да засилят имунната ви система и да помогнат за предотвратяване на настинки и грип. Освен това благородният метал доказано се бори и срещу бронхит и пневмония. Да, среброто е забележителен минерал, който може да помогне в борбата срещу бронхит и пневмония при вътрешен прием.

Освен това то пречиства водата. Всичко това звучи просто невероятно, нали?

 

Още по темата

Последно

Как да инсталирате и поддържате климатик

Всеки иска температурата вкъщи да е приятна - не твърде гореща или студена. Домашният климатик ще ви помогне да регулирате температурата в апартамент от...

Спортно облекло за всекидневна употреба

Казват, че правилата в модата са създадени, за да бъдат нарушавани, но не винаги нарушаването им е в наша полза. За да сте интересни...

Какво задължително да вземете с вас на почивка?

Дълго чаканата почивка наближава и искате да вземете точно това, от което имате най-голяма нужда. Именно затова в днешната статия ще ви помогнем да...