Как да направим спалнята функционална и удобна

нощно шкафче за спалня

Малките нощни шкафчета имат съществена роля

Когато става въпрос за спално обзавеждане, често пъти малки и незначителни детайли имат голямо значение за удобството, което си осигурявате. Винаги е по-добре да премислите всички подробности предварително, вместо да съжалявате или предприемате допълнителни подобрения, които не винаги се вписват в първоначалния замисъл.

В това отношение спалнята е важна по своето предназначение и имайки предвид факта, че след сън сме малко неадекватни, няма да сбъркаме, ако направим разположението и прилежащите мебели възможно най-удобни за ориентация и функционалност в ранните часове на деня. Безпроблемното опериране сред вещите рано сутрин е особено важно за гладък старт и добро настроение през целия ден.

Тук важно място заемат нощните шкафчета, като незаменим помощник във времето, което прекарваме в леглото. Без него интериорът на помещението ще изглежда незавършен. Будилник, телефон, нощна лампа – това е най-малкото, което ще се наложи да поставите отгоре. Прилежащи чекмеджета ще осигурят удобство за съхранение на дреболии, като зарядно устройство, тефтер или химикал. Най-общо видът и стилът на нощното шкафче трябва да отговаря на цялостната мебелировката, в случай, че не е комплект със спалнята.

По вида си нощните шкафчета биха могли да бъдат:

  • Според формата и стила;
  • Според начина на монтиране;
  • Според използваните материали;

Готови модели или по дизайнерски поръчки, вариантите нямат граници, както и въображението. Във вид на нощна масичка, със или без чекмедже, с рафт за книги, или без крачета, с монтаж директно на стената за по-минималистичен стил. Разнообразието наистина е голямо. Дори и детската стая не бива да се лишава от тази ефективна мебел. Гладките линии и кръгли форми биха се вписали интересно във всеки интериор, а дизайнът би намалил риска от нараняване.

Елегантни и удобни за използване са модерните решения с геометрични линии, изчистени и смели форми. Те биха могли да се открояват в цялостния интериор и да го направят по-разчупен и оригинален.

Етажерки без затворено пространство ще създадат по-небрежен вид. Недостатък тук е, че всички вещи ще бъдат на показ. Този вариант е по-подходящ за плажен и ваканционен стил.

Материалите, от които могат да се изработят шкафчетата също са разнообразни, но важни за съчетаване стилово с останалата мебелировка. Част от тях са дърво, пластмаса, стъкло, стомана, ПДЧ и много други. Не е необходимо цветовете да са еднакви, като всичко останало в спалнята. Контрастните, но допълващи се тонове са добро решение за поставяне на акцент в стаята. Комбинирайте с възглавнички в същите краски и ще получите модерен, весел вариант на едно иначе тривиално и скучно обзавеждане.