Само за седем дни: Унищожете хлебарките бързо и ефективно

Борба с хлебарките

За да прогоните хлебарките, трябва да елиминирате източникът на проблемите – техните гнезда

Откриването на гнездата на хлебарките не е толкова лесна задача, те се укриват хитро и избират пукнатини в стените, фуги на пода или пространства зад шкафовете. Трудно достъпните места не позволяват да се натъкнете на източника на проблема, а ако не го елиминирате, унищожаването на хлебарките се проточва с времето. Ето защо може да прибегнете до разпространение на такава отрова, че те да я пренесат в гнездата си и да засегне цялата им популация.

Кои са ефективните и бързи методи срещу хлебарки

Професионални услуги

Те са най-доброто, което може да предприемете за ликвидирането на хлебарките. Специалистите ще подберат съответния препарат, ще преценят правилната дозировка и ще ви консултират през какъв срок да повторите процедурата, за да има гарантиран резултат.

 Капани с лепило

Те са подходящи, но хващат само онези представители на хлебарките, които стигнат до него. Чрез тези капани не може да разчитате, че ще бъде обхванато и гнездото. Понякога може да са полезни, ако популацията на насекомите не се е разраснала прекалено.

 Примамки с гел

Този метод също би могъл да ви е полезен, стига да го разположите на рисковите участъци, в които е възможно да има хлебарки. Влажните зони, шкафовете, хладилника, мивката, печката и контейнера за боклук са сред тях, тъй като там могат да се открият остатъци от храна. Банята и тоалетната не правят изключение – третирайте и тях. Малките точици гел могат да ви свършат отлична работа, особено ако периодично ги поставяте на местата, за да не се стигне до излюпването на нови яйца.

Четете винаги инструкциите за употреба на продуктите, за да сте сигурни, че няма да навредите на домашните си любимци или децата. Съвременните мерки срещу хлебарки съобразяват тези рискове, но някои все пак имат лека токсичност, което означава да сте предпазливи.

Когато обработвате на закрито, проветрявайте добре помещенията, преди да пуснете отново животното. Децата е удачно да не бъдат в дома, когато се извършва пръскане или друг вид третиране. Ако имате аквариум с рибки, той трябва да бъде покрит задължително, за да се предотврати нахлуване на отровата във водата. Приберете и всички играчки, които се търкалят по пода, независимо дали те са на кучето, котката или на някое от децата ви.

Ако сте собственик на предприятие, в което е възможно да плъзнат хлебарки, трябва планирате редовни проверки от експерти по управление на вредителите. Само така могат да се идентифицират условията, които могат да благоприятстват тяхното развитие и да се вземат нужните мерки за контрол.