Как да изберем маска за коса

Маски за коса избор

Маските за коса са мощен стимулант за вашите коси. Ако искате да имате здрава и силна коса трябва да им се доверите. Популярността на маските се дължи на факта, че отлично се справят със съживяване на изтощена и безжизнена коса. Ключът за успех се дължи на съобразяване на нуждите с продукта и типа на косата.

Маските могат да бъдат закупени от магазини, фризьорски салони или да прибегнете към стари и изпитани рецепти от секцията „Направи си сам“ (ако обичате домашните маски, опитайте маската за коса с мед, определено си струва).

Тяхната сила е в това, че затварят външния слой на косъма и така предпазват сърцевината от увреждане. По този начин косата добива, блестяща и гладка повърхност. И постигате желания ефект, да имате красива „грива“.

Не при всички коси е необходимо да нанасяте маска. Експертите препоръчват това да се прави от жени с изтощена, суха и къдрава коса. Също така се прилага и от стилистите, защото по този начин косата става по-лесна и податлива на оформяне.

Не е добре да прекалявате с употребата им. Препоръчително е веднъж в седмицата да прибягвате към тях, защото се по-агресивни и могат да доведат до нежелани реакции като омазняване или лющене на скалпа. Това разбира се може да се регулира според проблема на косата ви.

На пазара има много видове маски с различни формули и съставки. За тези от вас, който нямат достатъчно опит с този продукт, пробата му може да доведе до нежелан резултат и трябва да бъдете много внимателни от към подбор. Няма да сгрешите, ако се посъветвате първоначално със специалист, защото той най-добре ще определи нуждите на косата Ви.

При избора Ви не трябва да вземате предвид дължината. Тя не е никак определяща. По-скоро се фокусирайте в структурата на косата. Маските за тънка коса се различават от тези за гъста. Ако имате гъста, но суха коса подберете продукт с овлажняващи съставки. Те ще я направят да излгежда лъскава и гладка.

От друга страна, ако имате тънък и изхабен косъм е възможно да прилагате маска два пъти седмично. Така ще постигнете по-добър резултат и със сигурност ще подсилите косата си.

Маските предназначени за дамите, които се боядисват са от особено значение. Та са създадени специално с грижа за цвета. Чрез тяхна помощ той се запазва и не избледнява бързо.

Ако не желаете да си закупувате маска от магазин или салон за красота, има множество рецепти, който се приготвят в домашни условия и дават прекрасни резултати. Техните съставки са обикновено от яйца, мляко, зехтин, авокадо, банан, мед и други. Много са полезни, защото съдържат витамини, които предпазват косъма отвътре навън.