Играчките и бебето: Как влияят на неговото развитие

играчки за бебето

Забързани и начумерени, оплетени в проблемите на ежедневието, напълно сме забравили да гледаме от веселата страна живота. Ако имате щастието да се радвате на бебе у дома, това е най–добрият повод да възродите детското в себе си и да погледнете от смешната страна на нещата.

От ранна детска възраст бебето започва да опознава света около себе си и да се удивява на абсолютно всичко, което го заобикаля. Наслаждавайте се заедно с него на тези чудни открития и му осигурете всичко нужно за изследователските дейности.

Играчките не са прищявка

Не се страхувайте, че ако отрупате малкото отроче с различни по вид и предназначение играчки, ще го разглезите. Чрез тях то изучава всичко ново и започва да вижда цветове, а впоследствие и да говори. Колкото и много да му осигурите, светът на големите винаги ще си остане най–интересен. Все пак не го лишавайте от основното. Следете за възрастовите ограничения на предметите с цел безопасността на мъника.

Развитие на зрението

Първите играчки, които ще му вземете, трябва да са колкото се може по–ярки, наситени в основните цветове. Това ще му помогне да развие бързо зрението си.

Слуховите стимулации ще ви бъдат от полза не само в моментите на игра, но и когато се опитвате да успокоите ревящото бебе.

Рефлекси

От мига, в който малчо се научи да хваща, всичко което му попадне в ръцете директно ще отива в устата. Това пак е един от методите му за опознаване на предметите и средата около  него. Не се опитвайте да го лишавате от това удоволствие. Единственото, за което трябва да следите, е да не се разглобяват дребни части от играчката. Обикновено това е съобразено с възрастта посочена на опаковката. Хигиената също е много важна. Ако желаете, можете даже да стерилизирате видовете дъвчащи играчки, които го позволяват.

Появата на първото зъбче

Моментът на никнене на зъбките е друг период, в който всичко ще попада върху венците с цел тяхното почесване. Играчките с течна вътрешност позволяват да се охлаждат в хладилник. Това е много хитър трик за облекчаване на венците под напрежение.

Дрънкалките са друг хитър ход за отвличане на вниманието. Бебето свиква със всичко, но винаги може да приберете част от залъгалките, и когато ги позабрави, да му ги представите отново. Тогава ще бъдат далеч по–интересни.

Прохождането

Скоро ще настъпи и периодът на прохождането. Различните видове аксесоари в помощ на този етап, служат не само за подкрепа на неуверените малки крачета, но и за развлечение. Под формата на кола или друга занимателна лудория, те издават различни звуци и светлини, активиращи вниманието на детето. Така умело ще съчетаете полезното с приятното.

Голям избор на играчки и аксесоари за бебета от магазин Слънчице