Как да избягаме от скуката: Интериорни идеи за уникален дом

Интериорен дизайн

Навсякъде се налага да се съобразяваме с разпоредби, обстановка или правила. Нужно ни е кътче, осигуряващо глътка свеж въздух. Искаме място, което да отразява нашата душевност и вътрешно виждане за живота и красотата.

Кое е по-подходящо за това от дома ни?!

Там можем да се развихрим и следвайки актуалните тенденции, или нашите собствени виждания, да създадем уникално местенце на спокойствие и уют.

Да бъде светлина

Просторът и светлата обстановка са много важни предпоставки, които биха допринесли за чувството на неограниченост и свобода. Би било много по-трудно да се отоплява помещение през зимата, чиито стени (една или повече) са изцяло в стъкла.

Но бихте могли да си позволите този интериорен лукс, ако става въпрос за дневната и в нея имате възможност да разположите камина. Тогава ще постигнете необходимата задушевна обстановка, съчетана с елементи на необятност.

Напътствия от интериорни дизайнери

Създаването на пространство, което отразява вашия характер и индивидуалност, не винаги е елементарна задача. Опитайте се предварително да заложите на едно стилово решение. Ако се затруднявате при избора или се колебаете между повече варианти, за ваше улеснение може да разгледате снимки на различни видове обзавеждане и да определите кой ви допада най-много.

Възлагането на задачата на интериорен дизайнер би ви улеснило изключително много. След внимателна преценка на желанията и индивидуалността ви, специалистите ще визуализират идеите, така ще можете да прецените кое ви допада и кое да се промени.

Вдъхновени от обстановката

Каквото и да решите да промените във вашата жилищна среда, тя трябва да ви носи спокойствие и вдъхновение. Не всичко от последните модни тенденции би ви зарадвало, както някой друг. Придържайте се към усещанията си. Те обикновено са най-точните съветници, за това как ще се чувствате в обстановката.

Подновявайте

Не задържайте от сантименталност или по навик предмети и мебелировка, които вече са излезли от употреба. Подновете старите принадлежности с нови, които по-точно да отразяват промяната и израстването във вашия характер.

Хората цял живот се стремят към усъвършенстване и подобрение. Не е чудно тогава, защо това което ни е харесвало и служило преди години вече не отговаря на очакванията ни.

Декорирайте с умисъл

Не купувайте безразборно всичко, което ви хареса. Рискувате да превърнете един стилен дом в кичозен. Подберете елементите не само според външния им вид, но и в зависимост от посланието, което носят в себе си.

Доверете се на вътрешния си усет и настроенията, които ви носят различните придобивки. Създайте кътче, което да извиква усмивка на лицето, само докато го видите. Вашият реален оазис е само на една ръка и няколко идеи разстояние.

Интериорен дизайн от Архитектурно студио Чолаков – Гонгалов