Дамска мода за есента

мода за есента

Богата и изтънчена, есенната дамска мода за поставя акценти върху богатите цветове, ярките карета, щампи, ретро ориентирани и кожени елементи на облеклото.

Карето – хит за сезона

То присъства в много дрехи, с него може да освежите ежедневния си стил. Панталоните, полите и роклите в каре със сигурност няма да останат незабелязани, като водещите цветове са зелено, кестеняво,червено, виолетово, шам-фъстък.

Вариантите за комбинации на такива тоалети са многобройни. Например, карирана пола с яке или късо палто в карета с тесни дънки. Странно, но интересно изглежда съчетаването на каре с животински и флорални щампи.

Есенната пола – стилна дреха за есента

Тя предлага две тенденции. Миди полата, кръстоска между мини и макси, е с дължина около коляното. В нея няма да мръзнем есента, а и красивата линия на краката е видима. Есенните модели придават на силуета взискателност и женственост. Те перфектно се съчетават с якета, меки пуловери и ризи.

Дългите поли с цепки са практична и рафинирана версия, която подчертава достойнствата на фигурата поради леките материи, от които са направени.

Кожа и козина – особено популярни

Те са често използвани в палта и пелерини, рокли и якета. Връщат се с целия си блясък и модели от лачена кожа и матирана кожа.

Мъжките елементи в дамския гардероб

Отдавна се наблюдават в женските тоалети, а тази есен трайно затвърждават своите позиции чрез моделите, предлагани в нови вариации. Актуални са грубите дамски делови костюми, които по мнението на дизайнерите, най-добре отразяват съвременния поглед върху женската мъжественост.

Отличават се със свободни панталони, сака с широка линия на раменете, широки вратовръзки, а като необичаен декор са използвани асиметричните кройки и скритите закопчалки.

Палтото за есента тази година

На мода е отново ретрото със своята изтънчена женственост, показана във вталените палта в духа на 60-те. Те придават грациозност и подчертават фините линии на дамския силует. Акцентира се върху талията с ярки колани.

Класическите палта също са променени, като им се придава лека ширина надолу. Актуални са и модели със закръглени рамене, свободна кройка на ръкава и свободна талия.

Модните цветове в есенната колекция

Що се касае за цветовите решения – нищо ново не е измислено. Но трябва да се подчертае наложилата се черно-бяла класика, максимално присъстваща при полите и роклите. Нюансите на синьото са фаворитите, както и неизменното червено, заедно с популярните за есента виолетово и горчица.