Бодрум – гордостта на Югозападна Турция

Бодрум

Югозападният пристанищен град Бодрум се намира в Турция и се слави с огромния туристически интерес, който предизвиква. Градът има население от 159 000 души и е разположен на полуостров Бодрум, където посетителите ще усетят благоприятния климат и ще се радват на прекрасна природа. В наши дни едноименният град е превърнат в съвременен туристически център, който предлага всякакви екстри и забавления на хора от всякакви народности.

Курортният град прави впечатление с автентичната си архитектура и огромното си историческо минало. Бодрум е родното място на Херодот (бащата на историята) и е популярен с построената от цар Мавзол гробница, която е сред 7-те чудеса на древния свят. Съществуват и редица други исторически факти, които извисяват това място и му придават голям колорит.

Ако се насочите към тази част на Турция, то непременно трябва да посетите страхотните хотели и ресторантите, които се намират в залива Гюмбет. Там ще откриете място за нощувка, а ако не ви се иска да се лутате в търсене, просто разгледайте многото онлайн оферти и направете резервация. Летният сезон има голям наплив от туристи, така че резервирайте предварително.

От гледна точка на архитектурата турският курорт е просто ненадминат. Впечатление правят боядисаните в бяло и синьо ниски къщички съхранени от миналото. Друга сериозна архитектурна забележителност е едноименния замък Бодрум, който също трябва да видите. По тесните градски улици са разположени безброй магазини, откъдето да си купите сувенири или антики. Изборът наистина е богат, а предложенията съблазняват и пленяват погледите.

На пропускайте: На шопинг в Одрин – подарете си незабравимо преживяване!

Що се касае до забавленията в града, те не са никак малко. За вас се предлага превоз с автобус до Памуккале и Ефес, а ако искате може да посетите и остров Кос в Гърция, като се възползвате от ферибота. Плажовете са изключително красиви и чисти, а най-добрите се намират Битез и Гюмбет, до които можете да стигнете с маршрутно такси. Цените не са високи, а положителните емоции, са гарантирани.

За да се докоснете до цялата красота и история на горе споменатия курорт, не се колебайте да разгледате предложенията за почивки в Турция, защото това е по-бързия и сигурен начин да стигнете там, където сте се запътили. Разбира се, пътуването ви ще бъде изпъстрено с много смях и веселие в приятна компания от български туристи запътени към град Бодрум.

Ако се колебаете къде е най-добре да изкарате ваканцията си през лятото, то просто посетете курортния град Бодрум в Турция, който ще ви грабне със специална атмосфера, много забавления, усмивки и най-вече прекрасните си сгради от миналото. Пожелаваме ви да изкарате една незабравима почивка и да останете с добри спомени от това чудно място.