Съвременните подслушвателни устройства – абсолютно незабележими, високо ефективни

подслушватели

В наши дни технологиите бележат толкова бърз напредък, че всяка една сфера на бита ни е вече коренно различна, улеснена максимално и с далеч повече удобства, отколкото я помним в миналото. Това се отнася и до новата шпионска техника, която става все по-незабележима, все по-„хитра“ и лесна за използване. От една страна това е добре, но от друга, вече никой не е защитен от нахлуване в личното му пространство, което си е повод да се запознаем по-отблизо с новите джаджи, за да можем съответно да се предпазим от тях. Или да ги използваме, когато имаме нужда, без никой да разбере за това.

Сред най-популярните шпионски средства в наши дни си остава подслушвателят. Съвременните подслушвателни устройства са незабележими, тъй като обикновено са вградени в тези предмети от бита, които най-често използваме, така че да не будят никакво подозрение. А всъщност записват всяка една дума или друг звук, при това със завидна яснота.

Много използвани са например флашките подслушватели. Дотолкова сме свикнали с тях, че вече на никой няма да му направи впечатление, ако забележи оставена на което и да било място в дома флашка. Що се отнася до работното място, там пък е дори още по-безопасно, защото няма нищо по-банално от флаш памет в близост до компютъра. Само че, в това малко стикче е вграден микрофон, който е толкова мощен, че е в състояние да запише дори и шепота в стаята. След това записът се прослушва чрез компютър.

Друга опция е подслушвател във външна батерия. На външен вид тя изглежда досущ като нормалните, само дето е в състояние да запише всеки разговор, шумове или звуци, при това с високо качество на записа. Тези модели могат да работят около 5 дни, преди да се изтощят и да се наложи да ги заредите.

Внимавайте също и с химикалките. И те се използват много често за послушване, като в същото време някои от моделите могат и да записват с камера случващото се около тях. В тези на пръв поглед обикновени химикалки е монтирано миниатюрно устройство, което успешно записва и съхранява десетки часове разговори и видео. Този тип подслушвателно устройство е много лесно за пренасяне, напълно безобидно на пръв поглед и поради тези си качества е много често използвано. Така че, бъдете нащрек, ако забележите, че химикалката на някой е постоянно в ръцете му докато си говорите.

Електронен калкулатор подслушвател с вградена батерия, която се зарежда много бързо, е също много популярна опция.  Обикновено работи със сим карта, чийто номер трябва да наберете, за да започнете да чувате какво се случва около вашата елка в радиус около 10-ина метра. Иначе, през останалото време използвате елката по предназначение. Така никой няма да се досети за нейната двойна функция, а вие ще разполагате с информацията, която ви интересува.