Подчертайте естествената красота: Как да съчетаете обеците с цвета на очите си

Ролята на бижутата е да хармонизират с визията ви, дори когато те самите се превръщат в акцент и това е търсен ефект.

Всяка представителка на нежния пол обожава своята колекция от бижута, като почетно място обичайно заемат дамските обеци от сребро.

Популярността на благородния метал се дължи на неговите изявени качества в перфектно съотношение с изгодната му стойност. Изключително предпочитан е не само през лятото, когато блести с изисканост на фона на бронзовия тен, но и през останалите сезони, именно защото има способността да подчертава естествената красота.

Цветът на очите е фокусът върху женското лице, а накитите имат ролята да хармонизират визията ви.

Ето как може да го постигнете и да изтъкнете предимствата си от природата:

Има едно основно правило, което важи във всеки случай – похват, използван умело от гримьорите. Целта винаги трябва да е тоновете да контрастират с цвета на очите. Погрешно е схващането, че те трябва да са еднакви.

Същото се отнася и до украшенията, които избирате.

Кафяви очи

Топлите нюанси привличат повечето хора и са вдъхновявали редица творци през вековете. Дамите с тъмни, кафяви очи могат да се нарекат късметлийки, тъй като доста от цветовете на камъните пасват на натюрела им.

Интересно съчетание е студен нюанс на фона на топлината на тези очи. Ако се спрете на зелени или сини полускъпоценни камъни, стига да не са прекалено наситени, ефектът ще е неповторим.

Горските гами, лилавото също предлагат отличен вариант за комбиниране.

Зелени очи

Считаният за един от най-рядко срещаните цветове за очи в света, не ограничава притежателките си. Всяко сребърно бижу допълнително успява да разкрие потенциала му, а очите изпъкват с блясъка си.

Опитайте да поставите рубини до зелените си очи и ще се вдъхновите от невероятните възможности на комбинацията от тази палитра. За по-нежен заместител се доверете на розовите оттенъци, а ако искате драматичен поглед – на кърваво червените.

Сини очи

Любимите на всички сини очи могат да засияят още по-ярко, ако ги подчертаете с черен камък, кварц или сив ахат. Може да експериментирате с по-приглушени преливания или да заложите на крайна модификация на контраст.

Тук и светло сините сапфири или топази са препоръчителни, но съветът на вещите в тази област е да се насочите към зелено, жълто или бяло.

Разбира се, препоръките нямат задължителен характер и може вашите приоритети да са различни от подбирането на обеци към цвета на очите.

Покупката на нов чифт към домашната кутийка със „съкровища“ е винаги желана и мотивирана, ако това ще ви накара да се почувствате по-женствена и елегантна още днес.

Още по темата

Последно

В търсене на евтини градински мебели

Не са малко онези, които търсят евтини градински мебели. Обзавеждането на градината, е един от начините да почувствате повече комфорт и да се насладите...

Syntha 6: защо това е най-добрият избор на протеин на прах

Syntha 6 е протеинова добавка, която има сложно структурирана протеинова матрица, и включва редица полезни за мускулите хранителни вещества подбрани по специален начин. Те...

Как да се справим с екземата с натурални продукти?

Ако сте един от милионите хора, страдащи от екзема, знаете колко трудно е да намерите облекчение. Постоянният сърбеж и сухота могат да бъдат изключително...