Фън Шуи съвети: Как да засилим положителната енергия в дома с помощта на картини

Както и останалите предмети, картините биха могли да внесат в нашия дом положителна или отрицателна енергия. Ако изберете правилната картина, то тогава,  благодарение на енергийните вибрации, ще започнете да се чувствате много по-добре, ще подобрите вашето благосъстояние, здраве, ще преливате от жизненост и енергия.

Древна даоистка практика, която използва енергиите на Фън Шуй, може да ни помогне да създадем благоприятни енергийни потоци от природата в нашия дом, само трябва да следваме няколко правила.

Най-добрата енергия се поражда от картини с пейзажи

Красивите изображения на природни красоти, в това число, поляни, водопади, гори, океани, морета, поточета, гористи местности, върхове и така нататък са важно условие за постигането на енергиен баланс в дома. Ако ги окачите в дома си, бързо ще усетите тяхното положително влияние – в семейството ще се радвате на хармония и любов, ще ви провърви в работата и ще се чувствате пълноценни и обичани.Картини с пейзажи

Натюрмортите с плодове и флорални изображения също са много подходящи за украса на домовете. Така например, ако поставите в стаята картина с праскови, ще се радвате на добро здраве и дълголетие. Популярното цвете божур пък ще ви осигури много любов и страст в брака.

Други картини, които носят много късмет са тези, на религиозна тематика. В това число влизат и иконите. Ето защо много често сме свидетели на атрактивни дизайнерски решения, които въвеждат иконата като едно прекрасно средство за декорация в модерния интериор.

Божествената тематика в изобразителното изкуство се счита за проводник на енергията между хората и Бог. Ако се отнасяте с уважение към иконата, която сте избрали и поставили на видно място, то това ще създаде много положителна енергия и добро настроение във вашия дом.

А сега нека видим картини на каква тематика не са подходящо решение за украса на интериора. Става дума за изображения, които са посветени на агресията, на негативни явления, както и такива, които показват мъртви, безжизнени неща.

Въпреки, че много хора обичат да поставят в близост до леглото си снимки на починали близки, това, оказва се, не е никак добра идея. Според психолозите, подобна практика може да предизвика агресия и негативно отношение към живота, както и да извади на показ всичките ви негативни черти. Същото се отнася и до картини и фотоси на известни починали личности – те също нямат място в зоната, предназначена за сън.

Откажете се и от картините, създадени на принципа на хербариите, ако искате да сте в тон със съветите на Фън Шуи. Според древното учение, те също са проводник на негативна енергия и трябва да бъдат незабавно отстранени от вашия дом.

Картини за спалнята и детската стая

За да създадете комфортна и уютна атмосфера вкъщи, можете да се обърнете на помощ към изобразителното изкуство. Картините могат да преобразят напълно и да придадат съвсем нов облик на всяко едно помещение. Но за да се справите по най-добрия начин с избора им, ще ви предложим няколко полезни съвети от древното учение Фън Шуи, които може би ще ви допаднат.

Твърди се, че всеки отделен детайл в проектирането и обзавеждането на дома има голямо значение за нашето благоденствие и благополучие във всяко едно отношение. Нека видим какви картини следва да украсяват стените в различните стаи на дома според Фън Шуи.

Картините в спалнята

Като се има предвид предназначението на това помещение, добре изборът на картини да бъде сведен до спокойни изображения и меки цветове. Динамиката, контраста, както и ярките тонове могат съвсем лесно да унищожат аурата на помещението и да го направят непригодно да изпълнява добре своите функции. Ако искате да украсите тази стая, най-добре би било да се спрете на пейзажи, които изобразяват приказни природни картини, спокойни поточета, както и всичко останало, което олицетворява гладкото, безметежно движение в нашия свят.

В никакъв случай не използвайте за украса на спалнята картини, които изобразяват самотни или тъжни, замислени хора, защото това може да пробуди лоша енергия и да развали хармонията между вас и вашия партньор. По-добре подберете нещо, което предизвиква чувство на стабилност и увереност. Може също така да заложите и на цветя, които са чудесна идея не само за спалнята, но и за всяко останало помещение.

Картините в детската стая

Ако искате да расте вашето слънчице жизнено и засмяно, можете с успех да използвате за украса на стените картини, които изобразяват птици, планини и планински върхове. Според Фън Шуй това ще осигури едно добро начало и постигането на добри резултати в учебната сфера.

Бухал над бюрото, например, е чудесна идея. Бухалът е символ на мъдрост и ще създаде много благоприятна енергия, осигурявайки чудесни условия за живот на вашето дете.

Изображенията в детската стая следва да са подбрани с цветове, които наследникът ви много харесва. Ако няма някакви конкретни предпочитания, тогава заложете на ярките, топли нюанси в жълто-оранжевата гама, които по принцип карат хората да бъдат щастливи.

Картини да изберем за трапезарията и гостната

Древното учение Фън Шуи винаги е било извор на познание за това как да декорираме дома си хармонично и да позволим на положителната енергия да изпълни всички помещения. Дали ще се доверите сляпо на древната мъдрост или пък ще се възползвате само от съветите, които ви се виждат най-логични, зависи единствено от вас. Ние ще ви предложим няколко интересни идеи, вдъхновени от древното учение, от които можете да почерпите идеи за украса на трапезарията и хола във вашето жилище.

Декорация с картини в трапезарията

Фън Шуй препоръчва трапезарията да бъде украсена с ярки и привличащи вниманието натюрморти. Като цяло, постарайте са в това помещение да избягвате декорация с екшън сцени, неща, които не са свързани с храненето и пълноценния начин на живот или такива, които навяват неприятни спомени и предизвикват отрицателни мисли. Натюрморти с прекрасни цветя са една много добра идея, както и изображения на плодове и зеленчуци. Те ще ви осигурят необходимата положителна енергия и ще подобрят апетита ви. Освен това, отрупаните с апетитни храни картини олицетворяват изобилието в нашия свят и привличат богатството, късмета и щастието.

Изображенията на предмети от кехлибар, както и картини издържани в тези тонове, са също много добро предложение, което ще засили енергията в помещението. Не забравяйте, че изображенията на риби са достоен техен заместител – също подсигуряват високи нива на жизнена енергия и носят късмет и благополучие.

Декорация с картини в гостната

Тук последователите на Фън Шуи са категорични – доверете се на чувствата и интуицията си. Образите, с които се обгражда всеки човек, са израз на неговото отношение към живота и издават в детайли най-съкровените му мисли, издавайки всичко, което вълнува вътрешния му свят.

Ако закачите пейзажи с преливащи топли цветове, това определено ще ви помогне да постигнете добро равновесие и да осигурите необходимия баланс на психологическо и физиологично ниво. Семейни портрети или снимки от незабравими екскурзии също са идеалното средство да украсите гостната. Така ще имате и тема, по която да разказвате за приятните си преживявания на своите посетители.

Ако все пак се колебаете в избора на картина за гостната, един много сполучлив избор са изображенията на горски поляни с диви цветя. Те със сигурност ще осигурят много положителна енергия и ще ви накарат да се чувствате добре в собствения дом.

Още по темата

Последно

Подарък преживяване за търсачите на силни усещания

Преживявания, свързани със скокове с парашут Безспорният крал на адреналиновите преживявания определено е скачането с парашут. Не е за хора със слаби сърца и, както...

Сутиени без банели: Ето как да си осигурите максимален комфорт и свобода на движенията

Ако сте представителка на нежния пол, със сигурност неведнъж сте се забавлявали с шегите по адрес на дните, в които може да си позволите...

Какво е графичен дизайн и защо той е важен за всеки бизнес?

Известно е, че човек възприема информацията много по-лесно с помощта на зрението си. В днешния свят доминиран от интернет и социалните мрежи, този феномен...