Най-скъпото спално бельо в света

Луксозно спално бельо

Charlotte Thomas Bespoke предлага най-скъпото спално бельо в света

Едно време само кралете, кралиците и дворцовите особи са се глезили в луксозно бельо…

Ако сте гледали филма „Фаворитката“, то със сигурност сте се насладили на огромното легло с балдахин и луксозни чаршафи и завивки на кралица Ана и нейните фаворитки.

А днес с прости изчисления може да се пресметне, че средно човек прекарва почти една трета от живота си в сън. Сънят е идеалното условие за растеж и развитие на тялото на детето, както и най-добрият начин да се махне стреса и да се ускори процеса на оздравяване (лекарите неслучайно предписват почивка на леглото на повечето пациенти).

За качествен сън съвременният човек се нуждае от подходящи условия, по-специално от качествен матрак и спално бельо. Производителите на бельо за спане отдавна използват съвременни технологии, за да произведат такова, което позволява на кожата да диша, не предизвиква алергични реакции и помага на тялото да се отпусне.

Но британската компания Charlotte Thomas Bespoke (https://charlottethomas.co.uk/) отива по-далече  и произвежда спално бельо, което с право се счита за най-скъпото на планетата. Само една възглавница от този производител струва 2 500 щатски долара. Пълен комплект спално бельо излиза повече от 10 000 долара.

И все пак не всеки може да си позволи това бельо, наистина е доста скъпо, но щом се произвежда, то има хора, които могат да си позволят да си го купят. Като се има предвид високата цена на това спално бельо, компанията го произвежда изключително по поръчка.

Между другото, има доста поръчки, защото много богати хора са готови да харчат пари, за да направят съня си колкото се може по-добър. Повечето продукти на Charlotte Thomas Bespoke се произвеждат ръчно с мериносова вълна. Тази порода овце дава изключително мека вълна, която осигурява на тялото идеална температура за сън.

Има и други материали, адаптирани от британците за производството на най-скъпото спално бельо. Например, чаршафите са изработени от египетски памук и завивките са от коприна, доставена от Индия. Всичко това със сигурност гарантира високо качество, такова спално бельо дълго време не губи своите уникални свойства и не предизвиква алергични реакции дори при малки деца.

Любопитно е да се знае, че се използват конци за декориране с 22-каратово злато. Благодарение на ръчната бродерия, чийто дизайн е избран заедно с купувача, всеки един от комплектите за спане се  оказва уникален.

И още нещо – богатите хора са готови да изчакат няколко седмици, а понякога и месеца, за да допълнят спалнята си с продукти от Charlotte Thomas Bespoke, тъй като това е спално бельо, което е популярно и търсено в света на богатите.

Няма шега, наистина има хора, които плащат луди пари, за да спят комфортно.