Лесни начини да различите оригиналния парфюм от фалшивия

оригинални парфюми и ментета - как да ги различим

Въпреки че е по-вероятно да се натъкнете на фалшив парфюм, докато разглеждате сергия на дребно, повечето потребители не знаят, че добрите фалшификати също си намират място на рафтовете на големите магазини за аромати. Купуването на фалшив парфюм не само може да ви накара да се почувствате измамени и разстроени, но също така може да бъде вредно за вашето здраве. Има обаче няколко знака, които ще ви помогнат да забележите дори най-изящните фалшификати.

Вижте някои от най-добрите съвети, които ще ви помогнат да изберете 100% автентични аромати.

Опаковката

Автентичните парфюми обикновено имат целофан, който е доста дебел и е сгънат безупречно, така че да може плътно да се прилепва към кутията. Неправилно опакованият целофан, от друга страна, е показателен знак за фалшив парфюм, както можете да прочетете и на https://fragrances.bg/blog/kak-da-razberem-dali-daden-parfum-e-originalen/.

Кутията

Истинската опаковка е изработена от висококачествен картон и е предназначена да предпазва бутилката от повреда. Ето защо вътре в кутията има специална конструкция, която поддържа бутилката на парфюма на място.

Картонът трябва да е бял, а не сивкав.

Етикети и надписи

Когато купувате парфюм, не се колебайте да проверите уебсайта на производителя, за да видите дали публикуваната там информация съвпада с това, което е посочено на опаковката. Дори и най-малкото несъответствие е знак за фалшификат.

Дизайн

Поглеждайки през рафтовете на магазините за аромати, можем да видим парфюми, които изглеждат много близко на външен вид и мирис до някои от дизайнерските парфюми от висок клас. Този прост трик позволява на подли производители да се предпазят от съдебни спорове. Така че не забравяйте да инспектирате внимателно бутилката с парфюм преди да я закупите.

Цвят на парфюма

Известните марки не използват много багрило в своите продукти, поради което цветът на автентичния парфюм обикновено е блед. Поразителният „химичен“ цвят на течност е признак на фалшив парфюм.

Капачка на бутилка

Капачката на оригинален парфюм трябва да е идеално симетрична (освен ако в оригиналното творение не е предвидено друго).

Сериен номер

Серийният номер трябва да бъде посочен на дъното на бутилката (и да не е залепен!). освен това, серийният номер на бутилката трябва да съвпада с номера в долната част на кутията. Тя трябва да бъде отпечатана върху основата на кутията или отпечатана с мастило.

Бутилка

Автентичният парфюм ще има висококачествена бутилка с гладка и фина повърхност. Бутилката с фалшив парфюм е малко груба и контура.

От опаковката до капачката на бутилката, всеки детайл има огромно значение за това, което купувате. Ако внимателно прегледате един фалшив парфюм, със сигурност ще намерите много несъвършенства. Ето защо не се съмняваме, че нашите съвети са ви били изключително полезни.

Занапред никой няма да бъде в състояние да ви излъже с фалшива стока, защото вече сте отлични специалисти и ще можете с лекота да отличавате истинското от лъжливото – на пазара, в мола, в самостоятелен бутик – където и да сте.

Помнете, че когато давате пари, имате пълно право да изисквате необходимото качество! Не се задоволявайте с нищо по-малко от най-доброто. Просто защото заслужавате най-добрия парфюм, който е оригинално произведен и който най-добре съвпада на вашата индивидуалност. Е, вземете си го!

Научи повече тук!