Как правилно да сверим часовник Casio?

как се сверява часовник

Повече от 35 години „неразрушимите“ часовници от известната японска марка Casio обслужват своите собственици с лоялност, прецизност и надеждност. Популярността на G-Shock нараства не само всяка година, но и всеки ден хората, които водят активен начин на живот и се наслаждават на живота, се появяват сред феновете на легендарните часовници.

Всяка година броят на моделите и функциите на G-Shock непрекъснато расте и все повече потребители задават въпроса за настройката на часовника. Много хора се чудят как да настроят часовник Casio G Shock.  Основните часовници G Shock са конфигурирани по същия начин, с изключение на най-модерните модели с добавена функционалност, може да ги разгледате в https://timedix.bg/casio.

И така имаме часовник с четири основни бутона от страни.

Бутон MODE, което означава Режими. Този бутон превключва режими: хронометър, таймер, будилник, текущо време, календар.

1 Режим за настройка на часовник Casio G Shock

Задаваме текущия режим на времето. Като начало, гледаме дали показанията на стрелките на часовника съответстват на цифровото време, ако не, тогава стрелките са събрани, за да ги коригирате в съответствие с цифровите показания, трябва да ги центрирате. За целта преминаваме в аналоговия времеви режим, като държим бутона FORWARD, след което ще се чуе звуков пик и ще се появи надпис на H-SET часовника, което означава, че сме преминали в аналоговия времеви режим. След това натиснете бутона MODE и стрелките трябва да се приравнят към нули, но тъй като нашите стрелки не съвпадат с цифровото отчитане, стрелките няма да се приравнят към нули, те трябва да бъдат подравнени ръчно с помощта на бутоните REVERSE и FORWARD, след като стрелките се приведат в нули, трябва да натиснете бутона ADJUST и стрелките ще отговарят на цифровото отчитане.

След това преминете към режима за настройка на часовата зона, като задържите бутона ADJUST. След това преминаваме към лятното часово време DST с помощта на бутона MODE. Изключваме лятното време с бутона FORWARD, DST OFF ще свети.

След това използвайте бутона MODE, за да преминете към 12/24-часов режим на време, изберете какво ви е необходимо с бутона FORWARD

Натиснете MODE отново и преминете в режим на настройка на секунди.

По-нататък по същия начин настройваме всичко по ред. Натиснете MODE настройка на часовника, след това MODE настройка на минутите, след това настройте месеца и задайте датата, задайте време на подсветката LT. И в заключение, ние потвърждаваме цялата гама от настройки с бутона ADJUST

2 Подсветка

Натиснете бутона REVERSE, подсветката ще светне, докато държим бутона REVERSE, светва индикаторът за автоматично задно осветяване, който се задейства, когато завъртим китката на 40 градуса.

3 Хронометър

Натиснете бутона ADJUST, за да включите хронометъра, той се предлага в два режима, стандартен и с режим на повторение. Превключваме между режимите на хронометъра, използвайки бутона MODE. Отброяването се стартира с бутона FORWARD.

  • Standard отброява времето, докато спрете или направите междинно изключване с бутона ADJUST, при което параметърът ще бъде фиксиран, но отброяването ще продължи в долната част на хронометъра.
  • Режимът на повторение или режим кръг работи по такъв начин, че при спиране на хронометъра отброяването започва от нула.

4 Таймер за обратно отброяване

Преминаваме в режим с бутона MODE, той може да бъде два вида, стандартен и с повторение. Настройва се чрез задържане на бутона ADJUST, часовникът на таймера се настройва с бутоните FORWARD и REVERSE. След това, след натискане на MODE, минутите се задават и след това MODE отидете на настройките на типа хронометър и превключете типа с повторен бутон FORWARD. Завършете настройката с бутона ADJUST

  1. Будилник

Преминаваме към режим на аларма по същия начин с бутона MODE. Има четири аларми, едната с повторения.

Преминаваме към настройките за време на алармата, като държим бутона ADJUST, първо задаваме часовника с десните бутони и след това минутите, като натискаме бутона MODE и настройваме по същия начин. Потвърждаваме с горната лява част.

Може би това са всички настройки на часовник Casio G Shock – вижте повече.