Как се трансформират играчките с възрастта на детето

Детски играчки

Детските играчки не са предназначени само за забавление. Макар и да не го разбират, мъниците се учат именно чрез тях. По тази причина те са изключително възрастово ориентирани и е добре да спазвате приблизително ограниченията.

От бебешката люлка

На новороденото бебенце не му трябва много. Основното, от което се нуждае, е безопасност. Останалото са няколко по–ярки цвята. Неусъвършенстваните двигателни способности и все още развиващото се зрение са предпоставки, които до някъде ви улесняват.

В този период заложете на звуковите ефекти. Различните слухови и зрителни стимулации са основните акценти, които привличат бебешкото внимание, като изключим допира до кожата на мама и татко.

Нежен музикален фон може да предотврати в зародиш нарастващия плач. Висящите шарени играчки в комбинация с приятна мелодия, може да са перфектно решение за първите месеци. Изключително полезни ще ви бъдат така наречените дрънкалки. Те са едно от най–забавните неща при все още некоординираните движения на бебенцето.

На няколко месеца

След навършване на половин годинка все по–често ще ставате свидетели на укрепващата двигателна система на мъничето. То се забавлява изключително много с новоусвоеното преобръщане. В този период ще спечелите, ако не се лишите от предназначението на активната бебешка гимнастика. Тя е възможно най-удачният вариант, без ежеминутната намеса на родител, за стимулиране на възприятията, движенията, слуха и зрението на детето.

След годинка

Периодът на прохождането е много вълнуващ и доста изморителен за родителите. Колкото са щастливи, толкова и натоварени. За това е добре да се снабдите с различни видове проходилки. На каквото и да спрете вниманието си, уредите ще стимулират и подпомагат първоначалните неуверени стъпки на любознателното дете, като същевременно ще му предоставят нужната подкрепа.

Детски играчки за пораснали

Колкото по–големи стават вашите деца, токова повече неща ще научават. За това е абсолютно задължително да ги обградите с нужните за целта играчки. Образователните варианти според възрастта на детето, допринасят за усвояването на ценните условности в живота. Това е първия му досег до това как функционират нещата.

Форми, цветове, размери, бройка…всичко е нещо ново и изключително интересно за него. Не го лишавайте от тези необходими вещи. Ако ви се струва излишен разход, грешите! Това е вложение в правилното и пълноценно развитие на детето. Стимулирайте различни аспекти на неговото любопитство. Не знаете дали това няма да оформи един бъдещ гений.

Важно е успоредно с това да следите за качеството на продуктите, осигурявайки максимална безопасност за вашето съкровище. Това изискване е на първо място при избора на задължителните детски играчки.