Как да се справим с екземата с натурални продукти?

Ако сте един от милионите хора, страдащи от екзема, знаете колко трудно е да намерите облекчение. Постоянният сърбеж и сухота могат да бъдат изключително разочароващи, да не говорим за факта, че екземата може да бъде трудна за лечение.

Съществуват редица различни методи за лечение на екзема, както без рецепта, така и по лекарско предписание, но не всички от тях действат при всички. Ако търсите по-естествен подход към лечението, има няколко възможности, които си струва да проучите.

Какво може да включва лечението?

Лечението на екзема може да включва:

-Топични кортикостероиди: Това са лекарства, които се прилагат върху кожата, за да намалят възпалението.

-Орални кортикостероиди: Това са лекарства, които се приемат през устата за намаляване на възпалението.

-Антихистамини: Това са лекарства, които могат да помогнат за облекчаване на сърбежа.

-Моигуранти: Това са продукти, които могат да помогнат за поддържане на кожата хидратирана и да намалят сърбежа.

Ако смятате, че може да имате екзема, обърнете се към Вашия лекар. Той може да диагностицира екземата и да препоръча най-доброто лечение за вас. Екземата е състояние, което предизвиква раздразнение и възпаление на кожата. Симптомите на екзема могат да варират при различните хора, но обикновено включват суха, сърбяща кожа, която може да е зачервена или люспеста. В някои случаи екземата може да доведе и до образуване на мехури или сълзене на кожата. Не се колебайте да намерите решение още днес, за да може отново да чувствате кожата си спокойна.

Ето няколко варианта за облекчаване на симптомите

Едно от най-популярните естествени лечения на екзема е кокосовото масло. Кокосовото масло е известно със своите противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване и заздравяване на кожата. То е и естествен овлажнител, който може да помогне за предотвратяване на сухотата и сърбежа, които са толкова често срещани при екзема.

Ако искате да изпробвате кокосово масло за екземата си, можете да го намерите в повечето магазини за здравословни храни. Можете да го намерите и онлайн. Не забравяйте да си купите натурално кокосово масло, тъй като това е най-чистата форма на маслото и ще бъде най-ефективна за лечението на екземата ви.

Съветваме ви да се спрете на вода от лайка, който натурален продукт за екземи ще успокои симптомите ви и ще предотврати сърбежа.

Друго естествено средство за лечение на екзема са пробиотиците. Пробиотиците са живи бактерии, които се съдържат във ферментиралите храни като киселото мляко и киселото зеле. Тези живи бактерии могат да помогнат за възстановяване на баланса на добрите и лошите бактерии в червата, което от своя страна може да помогне за намаляване на симптомите на екзема.

Можете да намерите пробиотици в повечето магазини за здравословни храни или да ги приемате под формата на хранителни добавки. Ако приемате пробиотици под формата на добавка, не забравяйте да ги приемате с храна, за да не разстроят стомаха ви.

Ако търсите по-естествен подход за лечение на екземата, има няколко възможности, които си струва да проучите от доказан бранд на българския пазар InaEssentials. Кокосовото масло, водата от лайка и пробиотиците са три от най-популярните природни средства за лечение на екзема и могат да бъдат намерени онлайн.

Още по темата

Последно

В търсене на евтини градински мебели

Не са малко онези, които търсят евтини градински мебели. Обзавеждането на градината, е един от начините да почувствате повече комфорт и да се насладите...

Syntha 6: защо това е най-добрият избор на протеин на прах

Syntha 6 е протеинова добавка, която има сложно структурирана протеинова матрица, и включва редица полезни за мускулите хранителни вещества подбрани по специален начин. Те...

Защо водещият на сватба е важен за нас?

Сватбената церемония е нещо наистина важно. Това не е просто поредният ден, в който празнуваме, а влизаме в брачен съюз, за който се предполага,...