Как да намалим бръчките между веждите

Не искате да се мръщите, но има няколко изразителни линии между веждите си, които предизвикват този поглед. Такива бръчки се образуват, когато се фокусираме дълго време върху обект. Какво можем да направим, за да ги намалим?

В кабинетите на козметичните лекари подобни бръчки могат лесно да се избледняват с ботулинов токсин и хиалуронова киселина. Но има някои естествени начини, по които можете да избледнеете тези бръчки, за да имате по-ярък вид и лице.

Глабеларните линии – тези, които се образуват между веждите – се появяват особено при така наречените хора с много изразително изражение на лицето. Независимо дали сте щастливи, тъжни, намръщени, всички състояния се предават на другите чрез мимическите бръчки.

От всички бръчки обаче, глабеларните бръчки могат да променят изражението на лицето ви в дългосрочен план. С напредването на възрастта в тялото настъпват редица промени, които водят до натрупване на бръчки: кожата губи своята еластичност, така че не може да се върне толкова лесно към предишната си форма. А бръчките между веждите ви могат да ви превърнат в „намръщен“ човек, дори и да нямате причина да се разстройвате.

Ако лечението в кабинета на естетика може напълно да изглади бръчките за около 12 месеца, същото не може да се каже за естествените методи на лечение. Но с тях можем да ги намалим.

Масаж на лице за бръчки на веждите

Нанасянето на крем за лице против бръчки не е достатъчно за намаляване на тези бръчки. Трябва да отделите повече време на тази област, като практикувате определени движения. Но бъдете внимателни – важно е да извършвате нежни движения, без да атакувате кожата и мускулите. Някои експерти препоръчват следните основни масажни движения.

  1. Задръжте показалеца над тази област за около 30 секунди.
  2. Правете изглаждащи движения, като изпъвате кожата нагоре към косата.
  3. С показалци, покриващи веждите ви, внимателно ги издърпайте.
  4. Също така с показалци върху веждите ги повдигайте и спускайте леко, като внимавате да не акцентирате върху вече съществуващите бръчки.

С помощта на масажна ролка можете да извършвате същия вид разтягащ масаж.

Още по темата

Последно

Как да инсталирате и поддържате климатик

Всеки иска температурата вкъщи да е приятна - не твърде гореща или студена. Домашният климатик ще ви помогне да регулирате температурата в апартамент от...

Спортно облекло за всекидневна употреба

Казват, че правилата в модата са създадени, за да бъдат нарушавани, но не винаги нарушаването им е в наша полза. За да сте интересни...

Какво задължително да вземете с вас на почивка?

Дълго чаканата почивка наближава и искате да вземете точно това, от което имате най-голяма нужда. Именно затова в днешната статия ще ви помогнем да...