Как да изберем най-добрите обувки за прохождане

бебешки обувки за прохождане

Времето тече бързо и докато все още не можете да се нарадвате на току-що роденото малко бебче, неусетно е дошло време за неговите първи обувчици. Вероятно повечето родители не осъзнават напълно колко важна е ролята им, но истината е, че докато мъничето прави своите първи, все още недотам уверени крачки, се нуждае от специални грижи.

А сега нека видим какви са най-важните изисквания на които трябва да отговарят първите обувки – обувките за прохождане.

Най-важното в обувките за прохождане

Материал

На първо място, важен е материалът на изработка. Ако за нас, големите хора, дишащата материя, еластичността и здравината на подметката са препоръчително, то за мъничетата са направо задължителни. Когато малкото краче е обуто в обувки, изработени от дишаща кожа /естествена или качествена изкуствена/, това предотвратява спарването, а оттам и евентуалното хлъзгане, което може да има сериозни последици за здравето.  Прохождащото дете и без друго стъпва достатъчно неуверено, за да му причиняваме допълнителен стрес и да затрудняваме още повече неговите опити да стабилизира и уравновеси походката си.

Подметка

Освен това трябва да обърнете сериозно внимание и на подметката. Най-важно е да изберете модел с анатомична подметка. За препоръчване е тя да бъде изработена от гъвкави и еластични материали като каучук или силикон, като задължително условие е долната част да бъде снабдена с грайфери, за да се обезпечи доброто сцепление с настилката и да се предотврати опасност от подхлъзване и падане.

Подметките, изработени от тези материали, се отличават не само със здравина, но и еластичността на материала помага за по-доброто разпределение на тежестта и осигурява много по-комфортни условия за движение.

Дизайн

И така, стигаме до дизайна на обувките за прохождане. Тук не става дума за това какви цветове и декорации да изберем, защото това е въпрос на индивидуален вкус и предпочитания, като всеки родител решава сам какъв външен вид предпочита да имат обувчиците на неговото детенце. Става дума за ергономичността и безопасността. За препоръчване са обувките със затворена пета, която следва да обхваща петата устойчиво и да се гарантира стабилност, без движение в различни посоки.сандалки за прохождане

Що се отнася до начина на закопчаване, най-добри за прохождащото дете са моделите, които се затварят с помощта на велкро лепенки или връзки. Според специалистите, всякакъв друг вид модели предразполагат към изкривяване на крачето и не са подходящи.

Размер

Що се отнася до размера, не е препоръчително да купувате нито по-големи, нито по-малки обувки за прохождащото мъниче, а трябва да намерите модел, който съвсем точно да пасва на размера на стъпалото му и да отговаря напълно на ширината му в предната част.

За да сте сигурни в качеството на купуваните обувки, може да разгледате онлайн предложенията за бебешки обувки за прохождане от bebuvki.com – няма да останете разочаровани.