Декориране на офиса

офис декорация

Един добре обзаведен офис може да мотивира служителите в него да работят по-ефективно и това да носи приходи на фирмата. Може би повечето офиси не са обзаведени по вдъхновяващ начин, не защото собствениците нямат средства за това, а защото не осъзнават колко е важно интериора и излъчването, което той носи за работния процес.

Влиянието на интериора върху работния процес

Ако ви предстои ремонтиране на офис или изцяло ново обзавеждане, то в следващите редове ще научите как да обзаведете и декорирате работното пространство, така че служителите ви да се чувстват добре и стимулирани да работят.

Обособяване на пространството

При декорирането и изобщо изграждането на офисния интериор, то трябва да можете да разпределите отделни зони в офиса.  Трябва да обособите рецепцията.

Не нужно да отделяте много място, тъй като там седи един човек. Достатъчно е един плот, който да бъде позициониран срещу вратата.

За приемния кът се отнася същото – маса с няколко стола и някакви списания, които гостите ви могат да разлистят, докато чакат да бъдат приети.

Обособете важните кътчета

Това са работните места на вашите служители. Добре е между всяко едно бюро да има стъклена преграда или дървена плоскост. Един служител може да разговаря по телефона с клиенти, а до него да се обработват документи. И на единия, и на другия няма да му бъде приятно да чува страничния шум от тази дейност.

Стъклената преграда или дървената плоскост изолират шума и така всеки един служител може да извършва спокойно своята дейност и да бъде максимално продуктивен, което е само в плюс на фирмата.

Различни зони

Ако в офиса ви има достатъчно място, можете да обособите зона за почивка, хранене и детски кът. Разбира се, всяка една от тях трябва да е декорирана подходящо, за да бъде максимално ефективна. Това все още не е толкова популярно у нас, но на запад повечето офиси са обзаведени по този начин.

Проучванията показват, че те пресъздават домашната обстановка, което пък кара служителите да се чувстват спокойно и да са щастливи на работа. Това разбира се отразява на продуктивността и средствата, които сте вложили в подобно обзавеждане, можете бързо да си ги възвърнете.

Както виждане не е трудно да обзаведете и декорирате офиса си. Можете да го направите по различен и интересен начин. Достатъчно е да развихрите въображението си и да действате!

Как да декорираме малкото работно пространство?

Декорирането на офиса не е толкова лесно, колкото на дома. Това изисква повече усилия и време, за да се вземат точните интериорни решения. Поради тази причина сме ви подготвили няколко начина, с които да разнообразите обстановката в офиса, но тя да бъде компактна и функционална.

Вдъхновение от природата

Природата е навсякъде около нас и можете да потърсите вдъхновение в нея. Можете да изберете картина с природен пейзаж. Например, това може да е лятна картина или оживена градска стена, която да ви стимулира да работите по-бързо и ефективно. Каквото и да изберете, то решението ви ще разнообрази скучната среда.

Малките детайли

Всичко се крие в малките детайли. Те могат да разчупят обстановката в един скучен и неприветлив офис. Например, можете да си вземете чаша за кафе на точки, моливник във формата на сърце или нещо подобно. Каквото и да сте решили, то действайте смело. Разчупете скучната офисна среда, сложете неща, които ви вдъхновяват!

Масивна картина в меки нюанси

Малкият офис често страда от естествена светлина и това се отразявана желанието за работа у служителите. За да има равновесие и компенсация, то заложете на светли нюанси по стените и картините, както и на класическо решение за пода  – паркет или ламинат.

Заложете на малко живо растение

Това може и да ви звучи безсмислено, но едно цвете в саксия, би разведрило обстановката в малкия схлупен офис. Липсата на пространство за цвете вече отдавна е преодоляна. Има достатъчно саксии, които могат да бъдат поставени на стената. Защо да не заложите и на саксията с магнит? Тя би била интересно допълнение, освен това е подходяща за всяка метална повърхност в офиса и по този начин ще разнообразите помещението.

Обикновени предмети

Ако не ви бива в отглеждането на живи растения, то можете да заложите на изкуствени декорации. На пазара има много изкуствени цветя във ваза или пък химикалки, които са под формата на стръкчета от трева. Каквото искате, можете това да намерите и да декорирате своя офис.

Работата не е задължително да е скучна! Използвайте въображението си и направете офиса си вдъхновяващо място за нови висоти и успехи!