Топ 10 съвета как да удължите живота на вашия маникюр

Със сигурност всяка млада дама мечтае за красив маникюр. Но освен това, тя естествено иска маникюрът да издържи по-дълго време. За съжаление в ежедневието това не винаги е така. Заедно с колегите от Ladybook.bg, ще се опитаме да разкрием някои тайни, които ще ви помогнат да удължите живота на вашия маникюр. Затова четете и запомнете следващите редове много внимателно.

Съвети за издръжлив маникюр

Съвет номер 1: Избор на високо качествен лак

Неправилно избраният лак ще доведе до прекомерно изсушаване на нокътната плоча. Резултатът от такъв избор ще бъде – чупливи нокти, раздразнена кожа и алергични реакции. За да избегнете това, избирайте лакове за нокти с безопасна формула, отбелязана на етикета с „5-free“ – те не съдържат потенциално вредни вещества – формалдехид, формалдехидна смола, толуен, фталати, камфор.

Съвет номер 2: Пилата

Използвайте пила преди боядисване на ноктите, така че покритието да не загуби външния си вид още на следващия ден. Такива пили „запечатват“ ръба на нокътя, предотвратявайки отлепването му.

Съвет номер 3: Използвайте обезмаслител

Преди да нанесете лак, обезмаслете добре нокътната плочка. Това е много важна процедура, тъй като по ноктите има остатъчна мазнина, която пречи на силното сцепление на лака с нокътната плочка.

Съвет номер 4: Използвайте основата преди и след

Винаги използвайте основа под лака. Благодарение на това маникюрът ще издържи по-дълго, цветът ще бъде по-дълбок и по-равномерен. Основата за нокти насърчава по-силно сцепление с основния слой, предпазва ноктите от петна и укрепва нокътната плочка.

За по-добър резултат се препоръчва използването на базата и лака за нокти от една и съща марка. Последният етап също е основният слой. Това е важно – тъй като върховете на ноктите са податливи на начупване, те трябва да бъдат обработени с два допълнителни слоя.

Съвет номер 5: Не използвайте боя в големи количества

Най-честата грешка е използването на големи количества лак за нокти наведнъж. Много хора смятат, че е по-добре да нанесете лака наведнъж в големи количества, като изчакате да изсъхне. Но след час лакът така или иначе изтича и покритието не е равномерно. По-добре е да боядисате ноктите с 3-4 по-тънки слоя, за да избегнете появата на мехурчета и неравности. Преди всеки слой е важно да изчакате една-две минути, така че разтворителят в лака да има време да се изпари, в противен случай ще повредим ноктите и няма да имаме упорит маникюр.

Съвет номер 6: Правилно сушене на ноктите

– Процедурата „Потопете върховете на пръстите си в ледена вода за няколко минути, за да изсъхне по-бързо лакът за нокти” не работи. На пръв поглед лакът наистина изсъхва, но това е само илюзия. Всъщност този метод променя само консистенцията на лака, което по никакъв начин не удължава живота на маникюра.

– „Дишането на ноктите“ е мит! От техническа гледна точка изсъхва само горният слой, но не и целият слой. В допълнение, малки капки слюнка могат да проникнат в ноктите, което води до малки мехурчета.

Правилният начин за бързо изсъхване е използването на специални продукти, тъй като те са предназначени да окисляват лака за нокти вътре. Най-добре е да изсушите ноктите си естествено.

Съвет номер 7: Ежедневна грижа за ноктите и кожата

За да издържи маникюрът по-дълго време, е необходимо редовно да се грижите за кожата на ръцете и ноктите. Ето защо, за да избегнете сухи ръце, използвайте масло за кожички или крем за ръце всеки ден. За дълбока рехабилитация на сухи и напукани кожички използвайте масло от ший, жожоба или бадемово масло. Най-добре е да разтривате с масажни движения повече от минута. Тази проста процедура ще облекчи сухотата и неприятното дразнене.

Съвет номер 8: Пазете го

Когато миете съдовете, винаги трябва да използвате ръкавици, за да предпазите ноктите и маникюра от вода и химикали. Нищо не съкращава периода на носене на маникюра толкова бързо, колкото битовата химия и горещата вода. И не позволявайте на лак за нокти да влиза в контакт с антисептици.

Съвет номер 9: Не тръскайте бутилката с лак

Не разклащайте бутилката с лак за нокти преди употреба, тогава маникюрът ще бъде на мехури и ще падне много скоро.

Помнете! Бутилката трябва да се търкаля леко между дланите, за да се стопли.

Съвет номер 10: Покривайте ноктите с фиксер

Използвайте специални фиксатори и ги нанасяйте на всеки два дни, за да избегнете пукнатини и да придадете на лака допълнителен блясък. Така маникюрът ще има проспериращ външен вид за дълго време.

Сигурни сме, че ако следвате тези съвети, вашият маникюр ще „оцелее“ дълго време.

Още по темата

Последно

Как да инсталирате и поддържате климатик

Всеки иска температурата вкъщи да е приятна - не твърде гореща или студена. Домашният климатик ще ви помогне да регулирате температурата в апартамент от...

Спортно облекло за всекидневна употреба

Казват, че правилата в модата са създадени, за да бъдат нарушавани, но не винаги нарушаването им е в наша полза. За да сте интересни...

Какво задължително да вземете с вас на почивка?

Дълго чаканата почивка наближава и искате да вземете точно това, от което имате най-голяма нужда. Именно затова в днешната статия ще ви помогнем да...