Сребърните брошки – модерни и елегантни бижута за всеки повод

сребърна брошка

Стилистите са на мнение, че всяка жена трябва да има в кутията си за бижута поне една-две сребърни брошки. Разбира се, преди това трябва да изберете моделите, които ще ви подхождат най-добре, съобразно вашия темперамент, стил на обличане и маниери. Основното е да уцелите правилната форма, размер и декоративни елементи.

Разликата между брошката и други видове бижута е, че тя се носи върху дрехите, а не върху кожата. Това, естествено, определя някои от специфичните й характеристики. Що се отнася до най-обичайните места за поставяне на елегантна сребърна брошка, то това е зоната в горната част на гърдите, зоната на раменете или центъра на деколтето. Но ако търсите върха на елегантността, то тогава не пропускайте да закачите брошката си точно под шията.

Няма определена страна, на която може да се носят брошките – еднакво добре те ще стоят и отдясно, и вляво. Също така, може да ги използвате за закрепяне на някоя част от тоалета – например шала или яката, както и да закачите вашата брошка просто така, без да се налага да придържа нещо.

За най-класическо решение се счита закачането на брошка върху ревера на сако или на подходящо място върху вечерната рокля. Но, опитвайки се да разчупят стереотипите, днес стилистите все повече настояват за по-нестандартни решения, като например носенето на брошки на необичайни места – на колана, върху външната страна на джоба, върху шапката, шала, дори чантата и портфейла.

Как да носите най-елегантно сребърни брошки?

Ако искате да изглеждате модерно и стилно, дайте предпочитание на минималистични опции, например, малка сребърна брошка с нежни камъчета, с която да украсите ревера на връхната си дреха или ризата. Такова бижу е подходящо за съчетание с всякакъв вид тъкани – нежната брошка ще се съчетае еднакво добре и с тънки, ефирни летни блузи, както и с по-плътни връхни дрехи.

Сребърни брошки в различни форми

Най-често могат да се срещнат брошки с формата на цветя, пеперуди, кончета и клонки, но всъщност разнообразието от модели е огромно. Поради присъщата им гъвкавост, брошките се комбинират отлично с всеки стил облекло. Те са перфектни за коктейлни рокли, както и за летни, елегантни бални рокли, палта, пуловери или блузи.

Имат силен декоративен акцент, затова с тях обикновено не се използва друг вид бижута или ако все пак това се направи, то допълнителните бижута са фини и изискани.

Затова, закачайки си любимата брошка, е по-добре да изоставите масивните колиета, гривни и обеци. Брошката трябва да бъде най-забележимият акцент в облеклото ви, а не просто допълнение към някое друго бижу.