Мрежа против насекоми – универсално решение за дома и градината

Насекомите могат да бъдат неприятни и дори опасни както за хората, така и за животните и растенията. За съжаление през летния сезон те изобилстват навсякъде и е трудно да ги спрем, не и без противокомарните мрежи от https://мрежи.com/.

Множество патогени се предават от комарите и понякога едно ухапване може да навреди сериозно на човешкото здраве. Комарите не са само досадни, но и опасни, особено за малките деца. Мухите също могат да увредят здравето, като действат като носители на редица микроби в храната.

Но не само хората са обект на зловредното действие на насекомите. Те увреждат и растенията, а проучванията показват, че днес това се случва два пъти по-често, отколкото в миналото. Вероятно тази тенденция се дължи на индустриалната революция. Насекомите увреждат основно листата, поради което растението вече не може да фотосинтезира със същата скорост.

Много насекоми се насочват именно към листата, като някои от тях изсмукват сока от растенията. Всички те причиняват щети в различна степен и това много често води до използването на тежки препарати за защитата им.

Мрежи против насекоми – универсално решение за дома и градината

Мрежите против насекоми са лесно и достъпно решение както за дома, така и за градината. Най-стабилното решение е да използвате рамка, към която да закрепите мрежата. Можете да я закрепите и към дървена, и към метална конструкция. Няма изискване за формата и размерите, тъй като се купуват на квадратен метър.

За разлика от препаратите, които използвате за защита от насекоми за себе си и за растенията си, мрежата е напълно безопасна. Тя предлага защита 24 часа в денонощието и ви осигурява спокойна почивка и също така безопасност за посевите ви.

Плетката на мрежата е здрава, с висока еластичност и гъвкавост. Можете да я режете и инсталирате с лекота. Не се налага да полагате допълнителни грижи, освен почистване от праха.

Мрежата не спира въздуха, така че не се притеснявайте от летните горещини. Тя намалява и праховите частици, спира безкомпромисно насекомите и ви осигурява пълноценен сън.

Фината й плетка също така не спира слънчевата светлина, за да растат оптимално вашите растения. Предлага се и специална мрежа против насекоми за лозя. Тя спира ефективно пчелите и осите, които нанасят сериозни щети на лозовите насаждения.

А най-хубавото е, че мрежата против насекоми не се влияе от атмосферните условия. Тя издържа както на много високи, така и на много ниски температури. Ако я инсталирате върху рамката на прозореца или вратата, можете да я използвате целогодишно. Тя спира всички по-големи частици във въздуха, които могат да причинят алергии. Не се заблуждавайте от крехкия й вид.

Няма по-лесен начин да забравите за насекомите и да защитите растенията си от използването на мрежа. Цената е достъпна за всеки. Можете да си направите и комарници в стил направи си сам, където пожелаете, във всякакви размери и форми.

Още по темата

Последно

Добавя ли оградата стойност към вашия дом?

Пролетта е вече тук и започваме да прекарваме все повече време навън, съответно обръщаме повече внимание на състоянието на пространството около къщата. Заглеждаме се...

Какво представлява бензиновият храсторез?

Поддържането на жив плет или храсти може да бъде трудна работа. Често ръчните ножици не са достатъчни или пък изискват твърде много усилия, за...

Как да изберем мобилен телефон за възрастни хора?

Все повече домакинства сменят стационарните телефони с мобилен телефон. Ако е дошъл моментът да помогнете на мама и татко да спестят пари от един...