Какво е моноблок и как се поддържа?

Това е конструкция от една част

Тоалетната чиния моноблок е сравнително нов дизайн в света на тоалетните. В сравнение с другите видове тоалетни чинии, нейната конструкция от една част, я прави изключително надеждна. Тъй като няма връзка между съставните си части, една тоалетна чиния моноблок подлежи на строги разпоредби от страна на производителя. Конструкцията ѝ преминава и строги тестове, които гарантират нейната надеждност. Ето защо тоалетните чинии моноблок си заслужават парите.

Тя е по-скъпа от компактните аналози

Въпреки че моноблок тоалетните чинии са по-скъпи от компактните си събратя, те са по-красиви и интересни. Този тип тоалетни чинии са предназначени за лица, които търсят по-иновативни водопроводни решения, но все пак не са евтини. Моноблок санитарният фаянс е много популярен вариант, защото може да издържи до 20 години, без да е необходим водопроводчик. За разлика от компактните си аналози, тоалетните чинии моноблок не са проектирани така, че да изискват отделен резервоар или уплътнения между резервоара и купата.

Добра новина – Спестява място

Тоалетната чиния моноблок може да се монтира в тясно хигиенно помещение, без да заема много място. Този тип тоалетна чиния има хоризонтален извод и няма връзки. Тя тежи 42 килограма и включва всички необходими крепежни елементи за монтаж. Този тип тоалетна чиния е отличен избор за собствениците на жилища, които се съобразяват с пространството. Закупуването на моноблок тоалетна чиния може да ви спести място и пари.

Поддръжка

Тоалетната чиния може да има различни цветове, форми и размери, но има само едно правило за добре поддържана тоалетна: тя трябва да се почиства старателно. Това е така, защото в тоалетната чиния се събират мръсотия и други замърсители и е нужно да се почиства често, за да се предотврати натрупването на бактерии и плесени. Има няколко неща, които можете да направите, за да поддържате тоалетната чиния в най-добрия ѝ вид. По-долу са дадени няколко съвета, които ще улеснят процеса.

Определете размера на резервоара и купата

Тоалетна с мощност на промиване 3,5 галона ще изисква резервоар, който може да побере купа с мощност 3,5 галона. Ако използвате тоалетна с капацитет 1,28 г/мин, може да не получите пълния ефект от промиването или да се наложи да промивате два пъти, за да компенсирате. Ако сте майстор, помислете дали да не отделите една събота, за да завършите проекта.

Отстранете капачките на монтажните болтове от дъното на тоалетната чиния и я свалете от пода. След това разклатете тоалетната чиния, за да отделите восъчното уплътнение от тоалетната чиния. Старите монтажни гайки също трябва да бъдат отстранени. Не забравяйте да държите парцал в почвената тръба, за да предотвратите навлизането на канализационен газ в дома ви. Накрая използвайте шпакла, за да изстържете восъчното уплътнение от фланеца. Когато монтирате отново тоалетната чиния, трябва да почистите старателно стария резервоар, за да отстраните всички останали замърсявания и петна.

Справяне с петна и бактерии

Ако забележите петна по тоалетната чиния, които приличат на ръжда, те вероятно са причинени от минерални отлагания или твърда вода. Ако забележите зелени, оранжеви или черни ивици, те може да са мухъл. Serratia marcescens е гъбичка, която се развива в твърда вода. Ако имате жълти петна в тоалетната, те се дължат на неправилно почистване и поддръжка. Тоалетната чиния може да е била изложена на въздействието на урина за продължителен период от време и бактериите в нея могат да причинят петната. Можете да предотвратите появата на жълти петна, като изплаквате тоалетната след използването ѝ, а редовното седмично почистване може да възстанови първоначалния бял цвят на тоалетната чиния.

Тоалетната със сифон няма да прелее, ако водата не се покачва. Когато нивото на водата в сифона спадне, тя се излива и се оттича далеч от тоалетната. Ако можете да наливате вода достатъчно бързо, можете да симулирате действието на сифона и да „промиете“ тоалетната, дори без да включвате водата. Тоалетните чинии с чиния без ръб не преливат, но това може да е проблем, ако частите са запушени.

Вашата тоалетна е сложно съоръжение. Тя има редица различни части, които работят заедно, за да функционира гладко и ефективно. Разбирането на това какво прави всяка част е полезно при отстраняването на често срещани проблеми с тоалетната. Познаването на техните функции може да ви помогне да определите причината за проблема. А после да го отстраните пп възможно най-ефективния начин. Когато разбирате частите на вашата тоалетна, можете да диагностицирате проблемите бързо и ефективно.

Още по темата

Последно

Как да избегнем некоректни оферти за телефони и смарт часовници

Потребителите да бъдат особено пресметливи при разглеждането на оферти за покупка на едни от най-търсените подаръци за Коледа и Нова година като телефони, смарт...

В търсене на евтини градински мебели

Не са малко онези, които търсят евтини градински мебели. Обзавеждането на градината, е един от начините да почувствате повече комфорт и да се насладите...

Syntha 6: защо това е най-добрият избор на протеин на прах

Syntha 6 е протеинова добавка, която има сложно структурирана протеинова матрица, и включва редица полезни за мускулите хранителни вещества подбрани по специален начин. Те...