Как се използват ампулите за коса

ампули за коса

Всяка жена се стреми да има красива коса, защото е наясно какво впечатление прави това на околните. Тя е не само привлекателна на вид, но и признак за нашето здраве. Неблагоприятните климатични условия, боядисването и топлинното третиране (с маша и преса) силно въздействат върху здравината на косъма. А това води до редица проблеми като косопад, накъсване, прекалено изсушаване, омазняване. Понякога дори само употребата на неподходящ шампоан или балсам би могла да доведе до появата на пърхот, с който да ни е трудно да се справим дълго след това.ампули за коса

Как да постигнем здравина на косъма

Освен маските за подхранване, които са ни познати от години, на пазара вече има множество ампули, които са предназначени за справяне с всеки проблем. Те са в малки разфасовки, предназначени за еднократна употреба. Нанасят се върху измита коса, без да се изплакват след това. Основните видове са за:

  • стимулиране на растежа – подпомагат бързото увеличаване на дължината;
  • против косопад – намаляват падането на косата, помагат за поникването и нейното сгъстяване;
  • ампули за хидратиране – съдържат масла, които възпрепятстват накъсването на косъма и поддържат нивото на вода в него;
  • против пърхот – те имат антибактериално действие, помагат при сърбеж и успокояват дразненето на скалпа;
  • за изтощена коса – предпазват от цъфтеж, придават еластичност и блясък.

Добрата грижа за косата е важна, а онлайн магазинът на Лили Дрогерие ни предлага богато разнообразие на козметични продукти от водещи марки за справяне с всеки проблем или за подхранване и стимулиране на растежа.

Как се нанасят ампулите за коса

Ако искаме да постигнем здравина на косъма, не трябва да пренебрегваме неговото подхранване. Ампулите са най-лесният начин да направим това. Тяхното нанасяне отнема най-много две-три минути – време, което си заслужава да отделим. Правейки това един-два пъти седмично, със сигурност дълго след това ще се радваме на добрата си визия. По-голямата част от тези продукти не изискват изплакване след употреба. Нанасят се след измиване – някои в корените, а други по цялата дължина в зависимост от това какво искаме да постигнем. Ние сме тези, които трябва да се погрижим за това да се радваме на красива и здрава коса, а ампулите могат да ни помогнат да изпълним тази мисия.